Nederlands Wine and Food Festival op 3 juni

13e editie Nederlands Wine and Food Festival op 3 juniOp maandag 3 juni 2013 wordt voor de 13e keer het Nederlands Wine and Food Festival georganiseerd. Deze dag is het NH Barbizon Palace in Amsterdam the place to be voor wijn- en horecaprofessionals.

Tijdens de 13e editie van het Nederlands Wine and Food Festival zullen onder meer de Roséwijnen van het Jaar én de Champagne en Mousserende wijn van het Jaar bekend worden gemaakt, maar ook zal de bekendmaking van de Beste Open Wijnen van het Jaar en Primeurs 2013 plaatsvinden.

Daarnaast is er veel aandacht voor de wijngebieden Cahors en de Loire. Diverse producenten zullen, naast het presenteren van hun wijnen, ook een aantal masterclasses zullen verzorgen. De  culinaire invulling van de educatieve proefsessies wordt verzorgd  door diverse vooraanstaande chefs.

Verkiezing Rosé wijnen van het Jaar en Mousserend & Champagne van het Jaar

Van 11:00 uur tot 18:00 uur is er wijnproeverij waar alle finalewijnen geproefd kunnen worden. Om 17:00 uur zal dan bekend worden gemaakt welke wijnen het beste zijn in de verschillende prijs- en hoofdcategorieën (Supermarkt, Wijnspeciaalzaak, beperkt verkrijgbaar).

Open Wijn Competitie 

De verkiezing Open Wijnen van het Jaar (voorheen de verkiezing van de beste Huiswijn van het jaar) is voor de diverse horecacategorieën en regio’s. Een brede selectie finalewijnen afkomstig van cafés/ eetcafés, restaurants, eliterestaurants en Aziatische restaurants is te proeven tijdens het Nederlands Wine and Food Festival en natuurlijk worden op deze dag ook de winnaars bekend gemaakt.

Primeurs 2013

Primeurwijnen zijn de wijnen die in 2013 op de markt zijn gekomen. Het kan daarbij – afhankelijk van het werelddeel – bijvoorbeeld gaan over de oogstjaren 2013 (in sommige gevallen mogelijk in de Nieuwe Wereld), 2012, 2011, maar het kunnen ook wijnen zijn uit een eerder wijnjaar die de wijnmaker nog heeft bewaard en nu pas vrijgeeft.

Aandacht voor de Cahors en Loire tijdens het Nederlands Wine and Food Festival 

Dit jaar is er extra aandacht voor de Cahors en de Loire en zullen er op deze dag dan ook een aantal masterclasses worden verzorgd door verschillende producenten uit onder andere de Loire en Cahors. Zij zullen persoonlijk hun wijnen van commentaar voorzien. Ook zullen er een masterclasses gegeven worden over rosé en champagne.

Bezoek het Nederlands Wine and Food Festival

Tijdens het Nederlands Wine and Food Festival is gratis toegang voor horeca- en wijnprofessionals.  Dit na online registratie of op vertoon van de ontvangen toegangskaart/ uitnodiging.

Praktische informatie


Datum: maandag 3 juni, uitsluitend voor B2B en voor professionals
Locatie: NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam
Zalen: St. Olofskapel en Mezzanine (lopende proeverij), Boardroom (masterclasses), Henry Hudson Room 1 en 2 (masterclasses)
Tijd: 11:00 – 18:00 uur
Aanmelden: Je kunt je hier inschrijven

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.