Nederlanders vallen voor Hugo uit Zuid Tirol

Na het witbiertje, de rosé, prosecco en Aperol Spritz verovert een nieuwe aperitief de Nederlandse harten: Hugo. De traditionele mix van vlierbloesemsiroop, mousserende wijn, bruiswater, een schijfje citroen en muntblaadjes is oorspronkelijk afkomstig uit het Italiaanse Zuid-Tirol, oftewel Südtirol, en werd eerder dit jaar al door verschillende bloggers, redacteuren en foodies getipt als het zomerdrankje van 2013.

De sprankelende Zuid-Tiroolse zomertraktatie Hugo wordt door verschillende kenners en liefhebbers gezien als de Nederlandse terrashit van 2013. Een aantal producenten heeft het drankje, afkomstig uit Bolzano/Bozen, inmiddels opgenomen in het assortiment en ook de versbereide variant wint steeds meer terrein. Net als in de rest van Italië heerst in de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol een echte aperitivo-cultuur en staat de Hugo traditiegetrouw op het zomermenu; zowel bij de Alpiene berghutten als de sterrenrestaurants in de regio wordt het drankje steevast geserveerd. In navolging van Oostenrijk en Duitsland, waar Hugo al jaren een populair aperitief is, valt ook Nederland als een blok voor de mediterrane charmes van Hugo.

Home made Hugo
Verschillende bloggers en redacteuren vertellen bij terugkomst uit Zuid-Tirol over hun vakantieliefde Hugo. Om het liefdesverdriet te verzachten biedt een home made Hugo uitkomst:

 • 3 cl vlierbloesemsiroop (hoeveelheid is afhankelijk van concentratie)
  6 cl Spumante of Prosecco
  Verse muntblaadjes
  Stukje citroenschil / schijfje appel
  Optioneel: scheutje bruiswater

Hugo

Om de Hugo te drinken op zijn ‘Zuid-Tirools’ is het van belang dat alle ingrediënten gekoeld zijn. Hugo wordt geserveerd in een groot wijnglas. Doe wat ijsblokjes en de vlierbloesemsiroop in het glas en schenk er vervolgens de mousserende Italiaanse wijn bij. De finishing touch bestaat uit het toevoegen van een citroenschil of appelschijfje en enkele muntblaadjes. Roer voorzichtig een paar keer in het glas en klaar is de home made Hugo (eventueel met een scheutje bruiswater voor een extra fris accent). Salute!

Over Zuid-Tirol
Zuid-Tirol, oftewel Südtirol, is de noordelijkste provincie van Italië en gelegen aan de zuidkant van de Alpen. In dit bijzondere stukje Italië gaan Alpiene tradities hand in hand met mediterrane charme. Zuid-Tirol staat bekend om haar veelzijdige landschap en iconische Dolomieten, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Maar ook de rijke cultuur, bijzondere gastronomie en heerlijke klimaat vormen het hele jaar door de ingrediënten voor een welverdiende vakantie. Van wintersport, fietsen en wandelen tot wellness, sterrenrestaurants en familietrips; een bestemming voor jong en oud. Vanuit Nederland is Zuid-Tirol makkelijk bereikbaar per auto, vliegtuig en trein.

Kijk voor meer info op:  www.suedtirol.info

Persbericht: BuroSix

3 Reacties
  1. De naam Hugo is wat verdacht, aangezien de naam Ugo vaker voorkomt in Italië dan Hugo. Echter in het Duitstalige SüdTirol komt Hugo wel voor. Ik heb terug kunnen vinden dat Hugo is ontstaan in Zuid-Tirol en dat het drankje in een bar ter plekke werd gemixt. Omdat het drankje veelgevraagd was, leek het barman Thomas DIvina handiger als het kant-en-klaar zou zijn. Dat zou een boel tijd én flessen schelen achter de bar. Bareigenaar Stefan ZAnotti kon zich daarin wel vinden, en zo ontstond Zadi Drinks met de kant-en-klare cocktail in hippe flessen.

   – See more at: http://www.italietips.nl/hugo-echt-wel-italiaans/#sthash.fgFzS6Ek.dpuf

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.