Steeds meer Nederlanders genieten van een glas wijn

We drinken steeds meer wijn. Wijn staat voor genieten en een gezonde levensstijlSteeds meer Nederlanders drinken wijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Trendbox in opdracht van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW). Uit het onderzoek blijkt dat 74 procent van de Nederlanders (18+) wel eens wijn drinkt.

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat men meestal twee glazen drinkt en consumenten steeds meer hun aankopen doen via het internet. Daarnaast blijkt dat de meeste wijndrinkers het drinken van een glaasje wijn associeert met een gezonde levensstijl en zijn de meeste wijndrinkers (bijna 75 procent) van mening dat het ook nog eens goed is voor de gezondheid.

Wijn is genieten

Dit onderzoek van Trendbox maakt deel uit van de Life & Living trendmonitor, die jaarlijks wordt uitgevoerd. Uit deze monitor blijkt dat mensen wijn associëren met genieten, zoals een mooi glas bij het eten. Naast genieten staat wijn ook voor ontspanning, een verantwoorde levensstijl en gezondheid. Bijna de helft van de wijndrinkers geeft aan te denken dat wijn gezonder is dan andere dranken, waar alcohol in zit. En zo’n 73 procent van de liefhebbers is van mening dat het drinken van één à twee glazen per keer positieve gevolgen heeft voor de gezondheid. De meeste liefhebbers (68 procent) drinkt meestal ook twee glaasjes als er een fles ontkurkt wordt en op tafel komt.

Goos Eilander, directeur van Trendbox zegt daarover: “Uit het onderzoek blijkt dat wijn hoort bij de levensstijl van een grote groep Nederlanders die zich, mede door dat glaasje wijn, een gelukkig mens voelt. Veel respondenten zijn tegelijkertijd van mening dat de consumptie van wijn positieve effecten op de gezondheid heeft.

online kopenWe kopen steeds meer wijn online

Steeds meer liefhebbers kopen hun wijn via internet. Uit het onderzoek blijkt dat 16 procent van de mensen die wijn koopt, dit wel eens online doet. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden en een trend die zich naar alle waarschijnlijkheid ook in de toekomst zal doorzetten er toe zal leiden dat de aankopen van wijn die online worden gedaan, zullen verdubbelen. De belangrijkste redenen voor wijnliefhebbers om via internet te kopen, zijn: gunstige prijzen, het vinden van zeldzame wijnen én het gemak dat het biedt.

Overigens blijft wijn onverminderd populair als cadeau. Ruim driekwart van de wijndrinkers (77 procent) vindt dat een flesje wijn een mooi cadeau is om te geven.

Deze week nog meer op Wijnbloggers.nl
Proefnotitie Gazerra Terre Siciliane IGT Pinot Grigio 2013
Languedoc en Roussillon
Coteaux du Languedoc
Nederlandse wijngaarden: nSaalhof (1)
Nederlandse Wijngaarden: Saalhof (2)
Welke super is de beste wijnsupermarkt?
Wie wordt de Beste Wijn(WEB)winkel van 2015?
Rosé! De vinificatie van rosé in een video

 Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.