Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs ’15 voor Nathalie van der Schans van Ciel Bleu**

“Niveau stijgt, veel talenten in de Nederlandse horeca”

Amsterdam, 31 maart 2015 – Het gastvrijheidsniveau in de Nederlandse horeca zit in de lift. Dit bleek gisteren tijdens jaarlijkse uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs in The Dylan in Amsterdam. De prijs werd onder grote belangstelling van gastronomisch Nederland uitgereikt aan Nathalie van der Schans (Ciel Bleu**, Amsterdam). De tweede plaats is voor Remco Bekkema van restaurant De Nederlanden* in Vreeland en Djoko Wisena van restaurant Klein Java in Sneek eindigde op de derde plaats. De zeven belangrijkste Nederlandse samenwerkingsverbanden binnen de gastronomie werken mee aan dit initiatief.

16800079550_aecfce1461_o

Niveau stijgt
Dit jaar werden de bezoeken aan de restaurants waar de kandidaten werkzaam zijn, uitgevoerd door Lex Gasseling en voormalig drie Michelinsterren chef Cees Helder. Het niveau van alle deelnemende kandidaten was hoog, met opvallend veel aandacht voor detail en persoonlijke benadering, iets wat vertrouwen biedt voor de toekomst.  Medejurylid  Bob Bron (algemeen directeur Moët Hennessy Nederland) benadrukte het belang van de zogenaamde zwarte brigade. “Zij zijn immers verantwoordelijk voor het op de juiste manier serveren van de premium dranken van Hennessy.” Eregast Maurice Hennessy noemde de gastheren en -vrouwen ‘the sellers of pleasure’. 

Andere spelregels
Voorgaande jaren moesten de kandidaten zich bewijzen tijdens het evenement zelf, maar dit jaar zijn de spelregels veranderd. Kandidaten zijn voorafgaand aan het evenement getest op drie verschillende disciplines: een dinerbezoek door de jury, het beantwoorden van theorievragen en een 1-op-1 interview met de juryleden. De prijs werd door Maurice Hennessy uitgereikt aan Van der Schans. Zij mag samen met haar leermeester een studiebezoek brengen aan Hennessy’s Château de Bagnolet. Daarnaast ontving zij de befaamde wisseltrofee, een uniek beeld van kunstenaar Lou Thissen, en een fles Hennessy XO cognac.

Over de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
De oorspronkelijke Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs is in 1999 opgericht door oud-erevoorzitter Jaap Klosse, erelid Hans Flink van Alliance Gastronomique en het Cognacmerk Hennessy. De zeven belangrijkste culinaire samenwerkingsverbanden van Nederland, verenigd in de G7, werken mee aan dit initiatief: Alliance Gastronomique, Châteaux et Résidences Gastronomiques, Fine Eastern Restaurants, Jeunes Restaurateurs d’Europe Nederland, Les Patrons Cuisiniers, Relais Restaurants en Selected Indonesian Restaurants. Doel van de wedstrijd is om de gastvrouw en -heer meer in de schijnwerpers te zette. Sinds 2012 is de naam veranderd in de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs.

 -Persbericht-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.