Grandcruwijnen is nu ook importeur/distributeur van het vooraanstaande wijnhuis Nani Rizzi. We zijn zeer content dat we dit mooie wijnhuis toe kunnen voegen aan de wijnhuizen waarvoor wij Nederlands importeur zijn. U vindt hier een overzicht van de wijnen van wijnhuis Nani Rizzi.

Over Grandcruwijnen

Grandcruwijnen is dé specialist in kwaliteitswijnen en heeft één van de grootste wijncollecties van Nederland en België. Het assortiment telt ruim 1500 verschillende wijnen. Grandcruwijnen verkoopt de wijnen per fles, tegen scherpe prijzen en levert binnen 24uur.
Grandcruwijnen biedt precies dat wat ú nodig heeft: een gegarandeerde kwaliteit voor een scherpe prijs, snel en flexibel geleverd. Voor advies kunt u terecht bij de vinoloog in eigen huis of bij de service-gerichte klantenservice die u ook kunnen adviseren bij exclusieve cadeau verpakkingen en relatiegeschenken.

Over Nani Rizzi

Nani Rizzi is een fameus en authentiek wijnhuis gelegen in de Conegliano Valdobbiadene regio. Nani Rizzi staat internationaal bekend om zijn uitstekende Prosecco wijnen welke met veel passie wordt gemaakt. Nani Rizzi is een van de weinige wijnhuizen die het predikaat Prosecco Superiore mag voeren. Je hebt namelijk Prosecco en Prosecco Superiore en dat maakt een wereld van verschil. Om Prosecco Superiore DOCG te mogen voeren moet er aan strenge regels worden voldaan:

– De druiven moeten uit de Conegliano Valdobbiadene regio en hier moet ook de vinificatie plaatsvinden. De volgende gemeentes vallen binnen deze regio: Conegliano, San Vendemiano, Colle Umberto, Vittorio Veneto, Tarzo, Cison di Valmarino, San Pietro di Feletto, Refrontolo, Susegana, Pieve di Soligo, Farra di Soligo, Follina, Miane, Vidor en Valdobbiadene.

– De minimale hoeveelheid Glera (de officiële benaming van de prosecco-druif) in de wijn moet minstens 85% zijn.

– De maximale opbrengst per hectare is 135 hectoliter per hectare. Dit is bij de reguliere Prosecco’s substantieel hoger

– De maximale hoeveelheid sap ten opzichte van het geplukte fruit is 70%. Dus van 100 kilo druiven mag maximaal 70 liter sap geperst worden.

– Botteling moet plaatsvinden in de provincie Treviso.

Alleen flessen die worden geproduceerd volgens de genoemde regels mogen dit label op de fles dragen. Het label is meestal aan de achterkant van de capsule geplakt. Ook op het etiket wordt vaak ‘DOCG’ genoemd of volledig uitgeschreven: Denominazione de Origine Controllata et Garantita. Ook de term ‘Prosecco Superiore’ en ‘Valdobbiadene’ en ‘Conegliano’ mag alleen gebruikt worden bij DOCG prosecco’s. Genoeg manieren dus om te zien of de prosecco die je voor je hebt aan de strenge DOCG eisen voldoet!

 

Nani Rizzi Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Extra Dry
Nani Rizzi Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Brut
Nani Rizzi Prosecco Superiore Cru Millesimato Dry
Nani Rizzi Prosecco Valdobbiadene Superiore di Cartizze
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.