Nacht van de wijngaard als wijn tip van het weekend

Nacht van de wijngaard wijn tipWekelijks geven we hier op Wijnbloggers een wijntip van het weekend. Dit kan een proeverij zijn of een evenement, maar ook een tip van een heerlijke wijn die je echt een keer moet proeven of gewoon een lekker recept. Heb je altijd al eens willen rondkijken op een wijngaard, dan de wijn tip van dit weekend echt iets voor jou, want dit weekend wordt bij verschillende wijngaarden de Nacht van de Wijngaard georganiseerd.

De Nacht van de Wijngaard

De Nacht van de Wijngaard wordt jaarlijks georganiseerd en vindt altijd plaats rond IJsheiligen. Vorst kan veel schaden aanrichten aan de druivenstokken. Na half mei neemt de kans op vorst af en komt er een einde aan deze spannende periode. Om dit te vieren, organiseren verschillende wijngaarden de Nacht van de Wijngaard. Met fakkels de kou verdrijven van de wijngaard, een rondleiding en natuurlijk het proeven van wijn, soms ook al van de nieuwe oogt, is er wat op deze avond onder andere op het programma kan staan. Elke wijngaard vult het programma natuurlijk op eigen wijze in. Programma, kosten, tijdstippen en data kunnen dan ook verschillen.

Deelnemende wijngaarden

Wijngoed Kranenburg

Ook dit jaar doet Wijngoed Kranenburg (op zaterdag) weer mee met de Nacht van de Wijngaard en dit jaar combineert het Wijngoed het met de kunst10daagse. Op het wijngoed zullen er 12 Achterhoekse wijnen geproefd worden, fakkels worden ontstoken en er is ook een kleine barbecue. De kosten zijn €15,- per persoon. De kosten zijn 15,- p.p. Wel graag even reserveren! Dit kan telefonisch of per e-mail, voor de contactgegevens klik hier

Aanvang: 20.00 uur
Adres: Kostedeweg 2, 7251 MZ Vorden

Wijngaard de Reeborghesch (Facebook)

Ook wijngaard de Reeborghesch viert de Nacht van de Wijngaard dit jaar  en is iedereen welkom om op zaterdag 11 en zondag 12 mei warmte naar de wijngaard te komen brengen en zo het koude van de nacht te verdrijven met fakkels en beheerste vuren. Alles staat in het teken van de IJsheiligen. Na de rondgang door de wijngaard is er een wijnproeverij, met enige hapjes passend bij de wijn. Het evenement begint op beide dagen om 20.00 uur en loopt af om 23.00uur. Toegangskaarten zijn te verkrijgen voor € 15,- op Wijngaard De Reeborghesch  of door contact op te nemen en te reserveren.

Aanvang: 20.00 uur
Adres: Sikkinkweg 4, 7107 BD Winterswijk-Kotten

Wijnboerderij ’t Heekenbroek

Last but not least opent ook Wijnboerderij ’t Heekenbroek zaterdag de poorten van de wijnboerderij en wordt daar ook de “Nacht van de Wijngaard” gevierd. Fakkels, vuren, muziek, lekkere hapjes en natuurlijk wijn vormen het toneel van de feestelijke afsluiting van een spannende periode. Ook zal de witte wijn van 2012, hoewel deze nog niet gebotteld is, geproefd worden. De Nacht van de Wijngaard is bij Wijnboerderij ’t Heekenbroek vrij toegankelijk.

Aanvang: 20:30 uur.
Adres: Tellingstraat 7, 6996 DZ Drempt

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.