Wereldprimeur: Mousserende wijnen voor Pays d’Oc IGP

 mousserende wijnenGroupe Castel lanceert mousserende wijnen: Roche Mazet Chardonnay Brut en Syrah Brut Rosé

Groupe Castel, de grootste wijnproducent van Frankrijk, lanceert binnenkort twee mousserende Pays d’Oc IGP wijnen. Beide wijnen zullen vallen onder het wijnhuis Roche Mazet, dat onderdeel is van Groupe Castel. De Franse marktleider heeft grote ambities met deze twee nieuwe mousserende wijnen, waarvan de prijs iets boven de gangbare crémant prijs zal liggen.

Dat Groupe Castel zich nu ook op de markt van mousserende wijnen zal begeven, gaat niet onopgemerkt voorbij. Vooral de bekendmaking van de variëteiten trok veel aandacht. Het Pays d’Oc IGP assortiment wordt namelijk uitgebreid met een Chardonnay Brut en Syrah Brut Rosé van Roche Mazet. De wijnen zijn mousserend gemaakt met behulp van de méthode cuve close’, met een tweede gisting op het vat. Daarnaast worden beide wijnen zes maanden gerijpt om de consistentie van de wijn te garanderen.

Dankzij de nieuwe specificaties van Pays d’Oc IGP is het sinds 2011 mogelijk om mousserende wijnen onder dit label te produceren. Ondanks dat de markt voor mousserende wijnen in 2013 2% aan volume in de Franse supermarkten heeft verloren (bron: IRI, alle mousserende wijnen bij elkaar), wil Groupe Castel deze markt juist stimuleren. Om de markt positief te beïnvloeden heeft de Franse marktleider bewust gekozen voor de benaming Pays d’Oc IGP. Groupe Castel vertrouwt op de naamsbekendheid van Roche Mazet en hoopt dat dit een positieve werking heeft op haar omzet in dit nieuwe segment.

mousserende wijnen Pays d’Oc IGP“De markt voor mousserende wijnen is een merken markt”, aldus de woordvoerder van Groupe Castel. “Roche Mazet is een toonaangevend merk in Frankrijk. Juist daarom vertrouwen wij het dit merk toe om de belofte mousserende Pays d’Oc IGP wijnen te produceren, waar te maken”. De lancering van de wijnen wordt voorlopig beperkt tot de Franse markt. Wellicht worden de wijnen in een later stadium ook internationaal gelanceerd.

Over Pays d’Oc IGP

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 2600 bedrijven, 20.000 wijnmakers en 230 coöperaties. In 2011 werden in Nederland meer dan 35 miljoen flessen verkocht onder dit label.

Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 24% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden in 2011. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com.

– persbericht –

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.