Mousserende wijn in blikjes?

mousserende wijn in blikjesMousserende wijnen hebben in mijn ogen altijd iets feestelijks.  Mousserende wijnen zijn geen wijnen die je dagelijks drinkt, althans ik niet. Nou misschien wel zomers. Heerlijk slobberend aan een Prosecco op het terras. Dat kan ook zonder dat het een feestje is. Al zou je daarop misschien weer kunnen zeggen dat de mogelijkheid om in Nederland in de zomer op een terras te zitten al een zeer feestelijke gelegenheid is. Maar dat is een discussie over het weer, het zomerse weer in Nederland die ik helemaal niet voeren wil.

Dus terug naar de feestelijkheid van mousserende wijnen en mijn gedachte dat je deze mousserende wijnen meer houdt voor ‘special occassions’, toch? Feest, speciale gelegenheden, mousserende wijnen in mooie glazen en proosten maar… Zo hoort het (dacht ik).

Mousserende wijn in blikjes…

In Duitsland denken ze daar anders over, want sinds kort zijn daar mousserende wijnen (van het Wijnhuis Peter Mertes) in 20 cl blikjes te koop. Kleine blikjes mousserende wijnen – een witte en een rosé – in de schappen van de supermarkt. De mousserende wijn, City Secco, kan zo gedronken worden, maar ook dienen als basis voor een cocktail.
Ball Packaging heeft het blikje ontwikkeld. De blikjes zijn te krijgen in een 20 of een 25 cl variant. De blikjes hebben een speciale coating aan de binnenkant en een extra dikke wand om het ontsnappen van koolzuur tegen te gaan.
De blikjes mousserende wijn zijn vooral bedoeld voor jonge (18 tot 35 jaar), mobiele consumenten.

Lekker handig voor een feestje, die blikjes mousserende wijn

En ja bij de doelgroep kan ik me wel iets voorstellen. Blikjes zijn toch even makkelijker mee te nemen dan grote, zware flessen. Buiten deze doelgroep om kan ik me niet zo goed voorstellen dat er mensen zijn die deze blikjes kopen… Maar ja wie ben ik….

Ook de filmwereld is gek op mousserende wijnen. Regisseur Francis Ford Coppolo, ook eigenaar van wijnhuis Niebaum-Coppola Estate in Rutherford, Napa Valleybracht zijn Sparkling Wine (Sophia Blanc de Blancs Mini) ook uit in blikjes en de filmwereld was er gek op. (Of ze hebben gewoon alles over voor een rol 😉 )

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.