Apostelhoeve heeft nu ook een mousserende wijn

Apostelhoeve heeft nu ook een mousserende wijnWijngaard Apostelhoeve uit Limburg heeft deze week een eigen mousserende wijn,  Riesling Brut 2011, gepresenteerd en laat daarmee een langgekoesterde droom uitkomen. Al jaren droomde de familie Hulst van de Apostelhoeve van een eigen mousserende wijn.

Wijngaard Apostelhoeve

Wijngaard Apostelhoeve, gelegen vlakbij Maastricht heeft dit jaar al meerdere successen behaald. Tijdens Château Maastricht werden de wijnen van de Apostelhoeve al bekroond met een eerste, tweede en derde plaats en Perswijn heeft eigenaar Mathieu Hulst uitgeroepen tot wijnproducent van het jaar. En met de productie van de eigen mousserende wijn daarbij opgeteld, kun je wel stellen dat 2012 een topjaar is geweest voor de Apostelhoeve.

De Apostelhoeve is al sinds jaar en dag in handen van de familie Hulst. Eerst was het een fruitteeltbedrijf, maar in 1970 besloot Hugo Hulst de wijnstok op de Apostelhoeve te laten terugkeren. Terugkeren? Ja terugkeren. Al ten tijden van de Romeinen vond er wijnbouw in deze omgeving plaats en zijn er nog talloze bewijzen dat er wijnbouw heeft plaatsgevonden op en in de omgeving van de Apostelhoeve.

apostelhoeve-mousserende-wijnMousserende wijn

Zoals hierboven al geschreven, was het maken van een eigen mousserende wijn een droom voor de Apostelhoeve. Na een goed 2011 werd besloten om het dan toch eens te gaan proberen. De kwaliteit van de druiven (riesling) was perfect, dus reden te meer om de gok te wagen.

Nu na negen maanden rijpen, is de mousserende wijn klaar en is deze mousserende wijn gisteren geprensenteerd. Harry Beaumont, scheidend voorzitter van Maastricht Culinair had de eer om de eerste fles te openen.

Veel mousserende wijn is er niet, dus de kans dat jij of ik een fles kunnen bemachtigen, is klein. Er zijn slechts 2500 flessen mousserende wijn geproduceerd. En de meeste flessen zullen gaan naar restaurants in Limburg. Volgend jaar zal de kans groter zijn, want het plan ligt er om dan 8000 flessen mousserende wijnen te gaan produceren. We zullen dus moeten wachten…

En… hoe smaakt het?

Wij hebben de mousserende wijn van de Apostelhoeve niet geproefd, maar volgens Maastricht Dichtbij, die aanwezig waren bij de presentatie verrast de wijn in positieve zin.

“De eerste lichting mousserende wijn uit Maastricht verrast in positieve zin. Hij heeft behalve kracht en finesse een prachtige mousse die lang in het glas blijft. Bovendien zit de wijn vol herkenbaar rieslingfruit, wat hem net iets anders maakt dan de meeste mousserende wijnen die in Limburg te verkrijgen zijn.”, aldus Maastricht Dichtbij.

Bron: Maastricht Dichtbij

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.