Mooie rose wijn Cabaret Rose 2014

Er komen hele mooie dagen aan voor rose wijnen. De temperatuur gaat de komende dagen lekker omhoog en zo ook de trek in rose wijnen. Bij wijnbloggers zijn we gek op lekkere rosé wijnen en met name uit de Provence. De afgelopen jaren waren we al enthousiast over de Cabaret van producent Olivier Sumière. In onze ogen al jaren een terechte nr 2 in onze rose Top 10. Hoe zou de 2014 smaken? Nog steeds de juiste mooie kleur en juiste rose smaak?

Zoals eerder bejubelt zijn we erg enthousiast over de kleur van de CABERET en ook deze keer weer prachtig. Rosé met zo’n prachtige zalmroze kleur dat je daar al begint met het genieten. Doe er een het aankomende zonnetje bij en een terrasje en deze rose kan niet meer stuk. Zoals de trouwe lezer weten zijn wij van wijnbloggers gek op de druiven uit de Provence. De GrenacheCinsault, Syrah, Mourvedre en Cabernet Sauvignon met die heerlijk frisse, fruitige en licht kruidige smaak, maakt ons zeer gelukkig. De Cabaret is onze trouwe geliefde en ze heeft ons iedere keer verrast en het hoofd op hol gebracht.

Olivier Sumeire

Olivier Sumeire is de wijnboer en hij maakt van de druiven deze lekkere rosé. In zijn wijngaarden in het Zuid-Franse dorpje Trets weet hij de juiste omstandigheden te creëren voor prachtige rosé wijnen, waaronder deze heerlijke Cabaret. De gebruikte druiven (70% grenache en 30% cinsault) worden direct na de oogst op een lage temperatuur bewaard. Hierdoor ontstaan de voor goede Provence rosé zo typische lichte zalmroze kleur en de bijbehorende geuren.

Rosé Wijn Domain de L’Amaurigue 2013 - Gall&Gall - Cinsault

De Druif

De Cabaret rose wijn heeft 2 druivensoorten, de Cinsault en de Grenache. Olivier Summière maakt in de Côtes de Provence de Cabernet wat in onze ogen een prachtige rosé is van deze twee druiven.

De Cinsault is één van de druiven die regelmatig geblend wordt in de heerlijke rosé’s uit de Provence. De Cinsault, ook wel Cinsaut gespeld, heeft zijn oorspong in de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon en de Rhône. De Cinsault gedijt zeer goed in een droog en warm klimaat en op droge, arme, steenrijke zand- en kleibodems. Vanzelfsprekend vinden we de Cinsault nog veel in Zuid-Frankrijk. De wijnen van de Cinsault druif bevatten weinig tannine, hebben een mooie zuurgraad en zijn vooral op jonge leeftijd aromatisch met geuren van framboos, aardbei en amandel.

De Grenache Noir (Frans) of Garnacha Tinta (Spaans) is de meest aangeplante blauwe druif ter wereld, mede vanwege z’n toepassing in zowel rode als rosé wijn. De Grenache wordt nogal vaak gebruikt wordt in een blend van meerdere druiven. De Grenache geeft naast fruitigheid (bessen, aardbeien, frambozen, maar ook donkerrood fruit) ook kruidigheid (venkel, peper, kaneel, laurier, zoethout en gember) en een vrij lage zuurgraad. De Franse Grenache Noir daarentegen wordt zeer veel geblend met de Syrah, Mourvedre en Cinsault.

Wat proeven we?

Een mooie licht rosé gekleurde wijn met in het aroma veel geuren (klein rood fruit, aardbeien en/of frambozen). Verder een volle ronde smaak, toegankelijk en heerlijk sappig. Prima smaakvolle afdronk, echt een rose wijn!

Cabaret

Conclusie mbt de rose wijn Cabaret 2014

Weer komt de Cabaret 2014 sterk uit de bus en komt deze weer in onze Top 10. Weer een verrukkelijke smaak. Wij hebben zowel de 2012, 2013 en 2014 gedronken en weer is het Top. Een echte aanrader voor en een geschikte rose voor Wijnbloggers dus!

Waar is deze rose wijn te koop?

Te koop bij Margeret Wines voor 9,45 euro en dat is een mooie prijs

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.