Mooie feestwijnen verdienen glazen van Royal Leerdam

Speciaal ontworpen glazen dragen bij aan smaak

Een mooie wijn aan de kerstdis schenk je natuurlijk in het beste glas denkbaar. En dat een glas echt kan bijdragen aan de smaak van een wijn of een champagne, bewijst Royal Leerdam met de Expert’s Collection. Samen met sommelier Barbara Verbeek ontwierp de glasfabrikant vijf wijnglazen voor de meest populaire wijnsoorten die niet alleen mooi zijn, maar die ook de smaak en geur van de wijn optimaal tot zijn recht laten komen. De collectie is daarmee niet alleen onmisbaar aan de kerstdis of tijdens een oud & nieuw feestje, maar is ook een perfect cadeau voor de ware wijnliefhebber.

expertsprikkelingen35777 expertsprikkelingen35785 expertsprikkelingen35799 expertsprikkelingen35808 royalleerdamchampagnecoupset4euro1900
De collectie

Maar ook voor wijnen zonder bruisende belletjes tillen de glazen van De Expert’s Collection de smaak- en geurbeleving naar een hoger niveau. De glazen van sommelier Barbara Verbeek zijn verdeeld in 5 typen:

Licht & Fris
Een taps toelopend glas waarin de levendigheid en de aroma’s van de wijn goed bewaard blijven. De fijne mondrand helpt om subtiele fruitige aroma’s te onderscheiden.

Fruitig & Soepel
Een slank design met een kelk die aan de onderkant iets wijder is. Hierdoor maakt zuurstof de fruitige tonen makkelijker los en ontluiken de aroma’s zich beter.

Vol & Rijp
Een glas met een ronde, elegante vorm en een wijde opening, zodat de wijn goed kan ademen. Hierdoor opent de wijn zich en komen de geur en smaak beter los. De dunne rand zorgt voor drinkgemak en tegelijkertijd een elegante smaakbeleving.

Krachtig & Kruidig
Het grootste glas in de collectie. Door de wijde vorm opent de wijn zich optimaal; zuurstof zorgt dat de bittere tonen in de wijn verzachten. Fruitige en kruidige aroma’s komen beter naar voren.

Mousserende wijn
Hoe kleiner het glas, hoe meer smaak en geur verloren gaat. De unieke, open vorm van dit glas zorgt dat de smaak en de geur beter naar voren komt dan bij een traditionele flûte.

Achtergrond
Het merk Royal Leerdam, dat haar oorsprong heeft in 1878, is Nederlands grootste en oudste tafelglas merk. Royal Leerdam staat met name bekend om haar elegante wijnglazen, maar daarnaast bestaat het assortiment uit een groot aantal drinkglazen, (oven)schalen en decoratieve glasproducten. Met iconische ontwerpen zoals het Gilde glas tot aan Dutch design glazen van Royal Leerdam Finesse, laat Royal Leerdam je genieten van de mooie momenten in het leven.

Overige informatie
Verkooppunten: Verkrijgbaar bij www.bol.com, V&D en Blokker
Verkoopadviesprijs: € 19,99 per doos van 4 stuks
Website: www.royalleerdam.nl

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.