Montresor Valpolicella Capitel della Crosara 2010

Montresor Valpolicella Capitel della Crosara 2010 -wijngaardenAfgelopen weekend proefden wij de Montresor Valpolicella Capitel della Crosara 2010 Ripasso. Na wat tegenslag met de kurkentrekker, kregen we de fles toch open en konden we genieten van deze lekkere, volle Italiaanse wijn.

Familie Montresor

Deze, oorspronkelijk Franse, familie kent een geschiedenis  van wijnmaken die meer dan 200 jaar terug gaat. Eerst in Frankrijk en later, toen begin 19e eeuw, een gedeelte van de familie naar Italië vertrok en zich in de buurt van Garda-meer in de Veneto-regio vestigde en daar begon met hun favoriete bezigheid: het maken van wijn.

Valpolicella

In de omgeving van Verona liggen de wijngaarden van de DOC Valpolicelle. Hier worden wijnen gemaakt die overwegend van de corvina-druif worden gemaakt. Ook worden er vaak nog rondinella- en molinara-druiven gebruikt. De wijnen uit Vaplolicella kenmerken zich door een lichte en fruitige smaak met vaak een relatief hoge zuurgraad. Wijnen afkomstig uit de heuvels van Valpolicella zijn voller.

Ripasso

Letterlijk betekent Ripasso gepasseerd. In de wereld van wijn betekent het dat Ripasso verkregen wordt door aan de Valpolicellawijn schillen van de Amarone toe te voegen, zodat er een tweede gisting ontstaat. De Valpolicella krijgt hierdoor een hoger alcoholpercentage en meer smaak en body.

Montresor Valpolicella Capitel della Crosara 2010 - flesRode wijn Montresor Valpolicella Capitel della Crosara 2010

Goed, wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken!

Wijnhuis: Montresor
Wijnjaar: 2010
Flesinhoud: 75cl
Soort: Rode wijn
Druiven: 60% Corvina, 30% Rondinella en 10% Molinara
Alcohol: 14%
Land: Italië
Regio: Valpolicella

Wat proeven we?

Deze mooie, robijnrode wijn geurt echt heerlijk naar grote, rijpe kersen, bosbessen, chocolade en wat kruiden. Ook ruik ik kaneel en vanille. De geur maakt het waar in de mond. Je proeft heerlijk donker rijp fruit en kruiden (niet té!). De wijn is mooi vol en stevig. De tannines van de wijn proef je, maar zijn niet overdadig aanwezig. De wijn heeft een mooie lange afdronk.

Conclusie m.b.t Montresor Valpolicella Capitel della Crosara 2010

Echt een heerlijke, volle wijn met veel smaak, waar je echt van geniet.

Waar kopen we de Montresor Valpolicella Capitel della Crosara 2010

Wijnadvies € 12.50
Ton Overmars € 9.95
Wijngeschenken.nl  € 13.30

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.