Mondgeblazen wijnglazen van Ikea voor nog geen 1,50, dat kan toch niet?

wijnglazen ikeaEergisteren kreeg ik van een goede vriend een mail met daarin de mededeling dat ik toch echt even naar een (oude) uitzending van de Keuringsdienst van Waarde moest kijken omdat deze aflevering over de mondgeblazen wijnglazen van IKEA ging. Deze mondgeblazen wijnglazen van Ikea – en ja, ook wij hebben ze thuis in de kast staan – kosten slechts 1,50 euro. Eerlijk gezegd, heb ik er bij de koop van deze glazen geen moment over nagedacht dat 1,50 voor mondgeblazen wijnglazen wel heel erg goedkoop is. Eigenlijk juist de reden waarom je wijnglazen bij Ikea koopt; ze zijn goedkoop. En aangezien er bij ons thuis regelmatig een wijnglas sneuvelt, staan de mooie dure glazen achter slot en grendel en gebruiken we meestal de goedkope Ikea-wijnglazen.

Mondgeblazen wijnglazen IKEA – Uitzending Keuringsdienst van Waarde

Vanavond heb ik dan ook deze uitzending bekeken en het is echt de moeite waard. Wat een ontzettende leuke uitzending. De Keuringsdienst van Waarde onderzoekt in deze uitzending of deze wijnglazen van de Ikea, die 1,50 kosten wel echt mondgeblazen wijnglazen zijn, want ook zij zetten hun vraagtekens bij de kostprijs en het feit dat het glas mondgeblazen is. En dat niet alleen: Ikea zit overal ter wereld en verkoopt ook overal ter wereld deze wijnglazen. Hoeveel van deze mondgeblazen wijnglazen verkoopt Ikea wel niet. Daar valt toch niet tegenaan te blazen?

Via verschillende vestigingen van Ikea proberen ze te achterhalen wie de leveranciers en producenten zijn van deze mondgeblazen wijnglazen, maar dat wil Ikea natuurlijk niet kwijt. Ook gaat de Keuringsdienst van Waarde op bezoek bij Royal Leerdam en het glasmuseum in Leerdam om een antwoord op de vraag te krijgen of deze wijnglazen van Ikea machinaal gemaakt worden of inderdaad mondgeblazen zijn. Uiteindelijk krijgen we natuurlijk het antwoord op de vraag of het kan: Mondgeblazen wijnglazen voor 1,50, maar dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Daar moet je de uitzending maar voor bekijken en daar zul je geen spijt van krijgen!  🙂

De uitzending over mondgeblazen wijnglazen

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.