Mise en bouteille par Brat Pitt, Angelina Jolie et Perrin

Reeds eerder schreven we hier op Wijnbloggers al over de wijn van en de samenwerking die ze zijn aangegaan met de familie Perrin (Chateau Beaucastel) om hun wijn op Chateau Miraval te produceren. Van deze eerste rosé zijn ruim 150.000 flessen gemaakt. Nu blijkt dat de flessen rosé, die sinds maart in de schappen liggen het erg doen bij de wijnliefhebbers. Uit betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat de verkoop van de flessen erg hard gaat en dat men er snel bij moet zijn omdat op=op! Weer kassa voor Brad en Jolie.

Brad Pit WijngaardChateau Miraval

Chateau Miraval is gelegen in de Franse gemeente Brignoles, ongeveer 40 km ten oosten van Aix-en-Provence. Château Miraval is omgeven door 400 hectare landerijen met bossen, olijfgaarden en waterlopen, waarvan 30-60 hectare gebruikt wordt als wijngaard. Brad Pitt en Angelina Jolie kochten in 2008 het Chateau (naar men zegt voor 60 miljoen Amerikaanse dollars, na een 3-jarige leaseperiode. De mooie wijnkelder stamt uit de 19de eeuw en schijnt helemaal vernieuwd te zijn. Er is flink geinvesteerd in oa hele mooie houten vaten. De wijngaarden rondom de villa liggen tegen de helling geplakt (op 350 meter hoogte) en vormen een zeer ideale locatie voor wijn. De Miraval wijnen hebben een voortreffelijke kwaliteit en zijn elegant en verfijnd. Brad en Jolie hebben een winner gekocht.

logotjeRestaurant Sophie’s Choice Roeselare

Interessant is dat restaurant Sophie’s Choice  in Roeselare ook de Chateau Miraval op de wijnkaart heeft staan. Wij gaan ervan uit dat de vaste gasten deze zeker gaan bestellen en wellicht komen wij ook nog even snel langs om te proeven. Sinds deze week wordt  oa daar de rosé Chateau Miraval 2012 geserveerd van Brad en Angelina. Het blijkt echter dat er maar 12.000 flessen beschikbaar zijn voor de Belgische markt en dat ze bij Sophie’s Choice dus een perfecte keuze hebben gemaakt. Gelukkig heeft de wijn zelf geen ster allures en is deze voor slecht 6 euro per glas of 32 euro per fles te bestellen. Mooi detail op de fles is: mise en bouteille par Pitt, Jolie et Perrin. Eind deze zomer wordt er ook een witte wijn verwacht. Wij van wijnbloggers houden het voor je in de gaten en wellicht gaan we deze ook voorproeven.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.