Mirjam van de Veen

Mirjam van de VeenNaam: Mirjam van de Veen
Waar werk je: Grapeful.nl

Mirjam, uit welk wijnjaar kom je? 1979

En wat heb je met wijn?

Tijdens het doorlopen van mijn Middelbare Hotelschool werd ik besmet met het wijnvirus. Dankzij mijn stage bij een gerenommeerd wijnkopershuis wist ik al snel dat ik hierin verder wilde. Het duurde even en zelfs een omweg en carrière als controller/finance manager wisten mij er niet van de weerhouden om verder te studeren en mij te blijven verdienen in wijn. Ik ben in het bezit van het OINOS-certificaat voor analytisch proeven en register vinoloog van de Wijnacademie. Daarnaast ben ik een paar jaar geleden officieel gecertificeerd als Bordeaux Educator. Over wijn raak je nooit uitgeleerd en daarom ben ik nu bezig met de WSET diploma course die ik binnenkort zal afronden.

Sinds enkele jaren ben ik als zelfstandige werkzaam in de wijn. Ik verzorg cursussen, trainingen en opleidingen. Daarnaast ben ik verbonden aan het NHA als docent afstandsonderwijs voor de vakken Wijn-, Gedistilleerd- en Bierbrevet.

Voor Grapeful schrijf ik over de wijnen uit Bordeaux en de mooie rieslings uit Duitsland en Oostenrijk. Daarnaast niet te vergeten mijn voorliefde voor de “sweet wines of the world”. De zoete en versterkte wijnen uit de gehele wereld. Ook komt gedistilleerd aan bod en dan vooral Cognac.

Welk type wijn (rood, wit of rosé) heeft je voorkeur?
Rood maar zeker ook de zoete en versterkte wijnen.

Wat is je favoriete wijnland?
Frankrijk, Italië en Spanje.

Welke streek?
Frankrijk – Bordeaux en Sud-Ouest, Italië het gebied Piëmonte en Spanje zowel Jerez als Rueda en Toro.

Wat is de lekkerste wijn die je ooit gedronken hebt?
Château d’ Yquem 1997.

En wat is de meest bijzondere wijn die je ooit gedronken hebt?
La Gitana manzanilla en rama sherry direct vanaf het vat.

Wat is je favoriete wijn/spijs combi?
Sauternes met foie gras

Heb je een leuke wijntip? 
Combineer eens een Riesling Feinherb met de Aziatische keuken.

Waar ga je over bloggen? 
De wijnen uit Bordeaux, Oostenrijk en Duitsland en niet te vergeten de zoete en versterkte wijnen. Ook Cognac zal voorbij komen.

Ben je ook online te vinden?
Ja, natuurlijk via de website van Grapeful (je kunt Mirjam daar ook volgen!) en natuurlijk via de Facebookpagina van Grapeful.

De artikelen van Mirjam van de Veen vind je hier

Mirjam van de Veen van Grapful.nl

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.