Minder wijn in de schappen van de Engelse supermarkt?

wijn supermarktEen dalende consumptie van wijn en kleinere winstmarges op wijn zouden wel eens kunnen betekenen dat er minder wijn in de Engelse supermarkten komt te staan.

Uit cijfers, vrijgegeven door de Vinexpo en de onderzoeksgroep International Spirits & Wine Research (ISWR), blijkt dat de Britten in 2016 bijna 4 procent minder wijn zullen drinken in 2016. 4 procent minder wijn ten opzichte van de geraamde cijfers voor 2012. Uit dezelfde cijfers blijkt ook dat de verkoop van mousserende wijnen in het Verenigd Koninkrijk wel zal toekomen, maar dat is een druppel op een hete bakplaat. De verkoop van mousserende wijnen maken slechts één tiende van de markt uit. Supermarkten zullen hierdoor moeite krijgen om de hoeveelheid schapsruimte, die wijn krijgt in de supermarkten, te rechtvaardigen. Althans dit zegt Andy Shaw, hoofd inkoop van Bibendum op Decanter.com.

Door (onder andere) belastingverhogingen is een flesje wijn in het Verenigd Koninkrijk steeds duurder en duurder geworden. Hierdoor is de gemiddelde prijs van een fles op € 5,- komen te liggen.

Volgens Shaw zouden er goede redenen opgevoerd moeten worden om, de hoeveelheid ruimte die in supermarkten gewijd wordt aan bier, wijn en sterke drank, niet te verminderen. Als je alleen al naar de financiële kant kijkt, zie je dat deze categorie een categorie wordt waar steeds minder marge op te pakken is. Je zou dan kunnen voorspellen dat supermarkten minder ruimte gaan inrichten met bier, wijn en sterke drank.  En dan heb ik het nog niet eens over nieuwe wetgeving die er voor kan zorgen dat wijn alleen nog maar verkocht mag worden via de achterdeur van de winkel, achter tralies moet staan in de winkels of alleen nog maar verkocht mag worden in een aparte winkel.”

Bron: Decanter.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.