Argentijnse miljardair koopt Italiaanse wijngaard

italiaanse wijngaard dievoleEén van de grootste landgoederen in de Italiaanse wijnstreek Chianti Classico, Landgoed Dievole, is gekocht door de Argentijnse miljardair Alejandro Pedro Bulgheroni. Bulgheroni heeft ook verschillende wijngaarden in Argentinië, Uruguay, en Californië.

Al eerder kocht deze Bulgheroni het Italiaanse landgoed Poggio Landi in Montalcino naar het schijnt voor 15 miljoen euro. Poggio Landi is een landgoed van 134 hectare, waarvan 25 hectare gebruikt worden als wijngaard.

Plannen wijngaard

Bulgheroni gaat het landgoed en de wijngaard renoveren. Zo heeft hij het plan om het landgoed en de boerderij op te knappen, een nieuwe kelder te laten bouwen én als er een wijnmakerij is gemaakt te beginnen met het produceren van wijn.  Vanuit Dievole zal een team de wijngaarden gaan aansturen en heeft een woordvoerder aangeven bij de Italiaanse pers dat de wijnproductie van in ieder geval landgoed Poggio Landi op dezelfde wijze zal doorgaan.

Zowel de wijnproductie op landgoed Dievole als op landgoed Poggio Landi zal onder leiding staan van de Toscaanse Alberto Antonini, die al jarenlang betrokken is bij Bulgheroni’s bodega in Uruguay: Bodega Garzón.

Landgoed Dievole

Landgoed Dievole, gelegen in de Italiaanse wijnstreek Chianti Classico, 15 kilometer ten noorden van Siena, is 400 hectare groot. 85 hectare hiervan wordt gebruikt als wijngaard en olijfgaard. Ook beschikt het landgoed over een luxe resort, dat een aantal jaren geleden is ingericht in de 15e eeuwse villa op het landgoed. Voor een nachtje  op het Landgoed Dievole betaal je voor één volwassenen 50 euro.

De wijnen die op het landgoed Dievole worden gemaakt variëren van de IGT, Chianti Classico DOCG en de Chianti Classico Riserva DOCG, maar ook worden er op het landgoed producten als grappa, olijfolie en Vin Santo, een Toscaanse dessertwijn die gemaakt wordt van gedroogde druiven.

Rondtoer op Landgoed Dievole

Mocht je deze lente of zomer richting Italië gaan en in de buurt zijn van Landgoed Dievole, elke dinsdag om 17.00 uur is er een rondleiding over het landgoed, in de wijngaard en natuurlijk door de wijnkelders. Op andere dagen kun je ook een rondleiding krijgen, maar dat moet je dan bespreken of reserveren. Ga je deze lente of zomer niet de kant op van Italië (zoals ik) dan kun je toch genieten van een rondleiding op het landgoed in het onderstaande filmpje. De rondleiding wordt gegeven door Dario Castagno, een voormalig gids die een aantal boeken over zijn gidsenleven heeft geschreven en dus veel weet en weet te vertellen over de streek en het land.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.