Mijn eerste Wijnblog op wijnbloggers

Waarom gaat iemand bloggen over wijn? Is het een gewoon geval van online exhibitionisme of snobisme? In mijn geval is het eigenlijk heel eenvoudig. Ik drink al heel lang wijn en ondervind daar veel plezier van. Op vakantie kan ik de verleiding niet weerstaan om toch even iets aparts uit de regio te bestellen of te stoppen bij een wijngaard om daar de hele middag rond te hangen.
De hele wijnbeleving grijpt mij persoonlijk aan. Van het bezoek aan de wijngaard, het kopen van flessen tot het dan vol verwachting opentrekken van de eerste fles. Is het een mooie fles? Hoe ruikt de kruk? En dan het heerlijk rijke vocht door de mond laten vloeien. Gedurende het proeven je hersenen hard laten werken. Wat proef ik? Waar lijkt deze wijn op? Heb ik al eerder zoiets geproefd?

Nu ik mijn eerste blogje aan het schrijven ben,word ik heel vrolijk en krijg ik weer veel zin in wijn. Goed het is koud en net 12.00 dus voor mij wat te vroeg om al een fles open te trekken, maar het goede gevoel blijft.

Even terug naar de vraag waarom gaat iemand wijn bloggen of waarom ga ik er over bloggen? Ik blog zelf al een tijdje over mijn werk. Ik ben HRM-er en heb passie voor mijn vak en vind het belangrijk om soms een mening over dat vak te verkondigen en te vertellen wat mijn vak zo leuk maakt. Eigenlijk gaat dit ook op voor wijn alleen is wijn niet mijn vak, maar heb ik er wel passie voor. Heb ik in mijn leven heel wat flessen gedronken en is er niets zo leuk om met vrienden te discussiëren over goede en lekker wijn. Elkaar tips en/of geven en kritisch te zijn op al die onzin die er al is over wijn.

Zelf ben ik wat minder enthousiast over onze vrienden van Albert Hein. Vanuit inkoop bepalen zij voor een groot gedeelte wat Jan de Hollander te drinken krijgt. Ik word daar niet vrolijk van. Begrijp me goed commercieel gezien, is wat Ah doet prima, maar het heeft soms niets met lekker wijn te maken. Het heeft mijns inziens vooral te maken met geld verdienen. Niks op tegen, maar zeg het dan.

Goed, dan maar een eigen geluid laten horen door middel van een leuk blog. Dat is ook de bedoeling van wijnbloggers.nl een leuke groep wijndrinkers die naast drinken het ook leuk vinden om er over te schrijven. Of een leuke drinker helpen om daar een leuk blog over te schrijven. Ja, eh …..schrijven is best lastig. Soms kun je dingen mooi vertellen, maar het ook nog leuk opschrijven valt niet mee.  Dat is dus mijn uitdaging en ik hoop dat mijn lezers van mijn blogs het leuk vinden en mij helpen met het drinken van lekkere wijn, maar ook reageren en commentariëren op mijn blogs.

Genoeg voor vandaag. Op naar een smaakvolle en leuke periode!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.