Michelinsterren restaurants 10 dagen voor bodemprijzen

Bekend Nederland proeft voor bij Michelinsterren

De naam zegt het al. Aan de HEERLIJK10Daagse Star-edition doen alléén restaurants mee die in het bezit zijn van één of meerdere Michelinster(ren). Voor de actie zijn 10 BN-ers gaan voorproeven bij 10 sterrenrestaurants in Nederland. De HEERLIJK10Daagse Star-edition duurt vanaf 17 tot en met 26 september. Dit geeft de consument de kans om 10 dagen lang culinair te genieten op topniveau. En dat voor bodemprijzen. Reserveren kan via de website www.heerlijk10daagse.nl

Sterren over sterren

HEERLIJK introduceert de rubriek ‘Sterren over Sterren’. Hiervoor zijn 10 BN’ers tot ambassadeur gebombardeerd: Ferry Doedens, Nadja Hüpscher, Hanna Verboom, Dennis van der Geest, Dries Roelvink en de overige 5 sterren worden eind van de week bekend gemaakt via Facebook. Dit sterrenteam eet 10 dagen lang in de beste restaurants van Nederland. 10 sterren, 10 dagen, 10 sterrenrestaurants. En dat allemaal voor de HEERLIJK10Daagse Star-edition. Om deze actie niet onopgemerkt voorbij te laten gaan schrijft elk van deze BN’ers zijn of haar eigen recensie. ‘Sterren over Sterren’ is 10 dagen voor de start van de Star-edition online te volgen op www.heerlijk10daagse.nl en social media.

sterren_over_sterren_banner (3)

De beste adressen, bescheiden geprijsd

Culinair genieten bij een restaurant met één of meerdere sterren is iedere keer weer een feest voor de mond. Helaas wordt de portemonnee er minder blij van. Maar vanaf 17 tot en met 26 september is dit anders. Want de HEERLIJK10Daagse Star-edition maakt lunchen en dineren bij sterrenrestaurants betaalbaar. Zo wordt voor een viergangen lunch slechts € 40,- afgerekend en voor een viergangen diner € 45,-. En de uitmuntende service en sfeervolle ambiance zijn hierbij inbegrepen. Door heel het land hebben de sterren restaurants zich aangemeld, waaronder: De Zwethheul** (Schipluiden), Librije’s Zusje** (Zwolle), De Lindenhof** (Giethoorn), De Nederlanden* (Vreeland), Koriander* (Drachten), De Wanne* (Ootmarsum), Tout à Fait* (Maastricht), De Leest** (Vaassen), Aubergine* (Steijl), Mijn Keuken* (Wouw), Parkheuvel** (Rotterdam), Apicius* (Bakkum), De Burgemeester* (Linschoten), Merlet* (Schoorl),  De Kromme Watergang** (Hoofdplaat), De Treeswijkhoeve** (Waalre), ’t Nonnetje* (Harderwijk) en Avant-Garde* (Eindhoven). Ze hebben nog plekken beschikbaar!

“Je ziet toch dat mensen het onwijs leuk vinden om te ervaren wat in een twee Michelinsterren zaak gebeurt en ja dat vind ik ook heel erg leuk natuurlijk om te zien”, aldus Patron Cuisinier Erik van Loo, restaurant Parkheuvel** (Rotterdam). Neemt deel aan de HEERLIJK10Daagse Star-edition.

Eind Persbericht
Neem ook eens een kijkje op de website van HEERLIJK

 

Hieronder nog enkele quotes van bekende sterren:

“Ik hou d’r van!”

Musicalster en GTST-acteur Ferry Doedens mocht aanschuiven bij ’t Amsterdammertje*  in Loenen aan de Vecht. En dat was een succes: “Tussen de gangen door heb ik mijn vriendje gebeld. ‘Schat zullen we 18 september uit eten gaan?’, vroeg ik hem. Ik moet hier nog een keer heen al is het alleen maar om te laten zien waar ik het over heb. Ik wil dit heel graag met hem delen.”

“Mijn favoriete Chardonnay: de Bernardus van Ben Pon, HEERLIJK!”

De veelbesproken ‘wel of niet inspecteur van Michelin’, zanger Dries Roelvink bezocht het restaurant Tante Koosje* in Loenen aan de Vecht. Van het begin tot het einde was de avond perfect en Roelvink kan niet wachten om weer bij Tante Koosje* langs te gaan. Ondanks dat hij sommige details zich niet geheel meer kan herinneren: “De runderlende met Hollandse snijboontjes, cantharellen, chioggabiet in een vinaigrette van Merlot azijn… Dat kan ik mij nog maar vaag herinneren omdat we toen al 2 flessen Bernardus verder waren. Maar goed dat zegt niets. Het was fantastisch, dat weet ik zeker!”

“Elke gang was weer een kunstwerk!”

Actrice Hanna Verboom genoot bij de Bokkedoorns** in Overveen. In één zin de Bokkedoorns volgens Hanna: “Goede gesprekken, prachtige wijnen, verrassende smaaksensaties en uitstekende bediening.” Op de vraag of zij nog een keer zou reserveren voor de HEERLIJK10Daagse antwoordde zij: “Absoluut! Ik zou graag mijn ouders een keer meenemen! Ik kan het me niet wekelijks veroorloven, maar door de HEERLIJK10Daagse komt het vaker dineren bij sterrenrestaurants binnen handbereik.”

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.