Meer bulkwijn naar de VS in 2012

bulkwijn import VSDe import van bulkwijn (goedkope en massaal geproduceerde wijn die in containers het land verlaat en elders gebotteld wordt) naar de Verenigde Staten is in 2012 meer dan verdubbeld. Dit als gevolg van een scherpe prijsstelling en een veranderende houding van consumenten. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Silicon Valley Bank.

Bulkwijn in VS:  import stijgt

Uit het cijfers van het onderzoek blijkt dat de invoer van bulkwijn in de Verenigde Staten in 2012 steeg van 13,7 miljoen kisten (in 2011) naar 31,5 miljoen kisten (en in totaal meer dan 40 miljoen kisten in de afgelopen 12 maanden).

Volgens het onderzoek is de stijging van de import van bulkwijn het gevolg van een hogere binnenlandse vraag naar bulkwijn, een betere toegang tot buitenlandse bulk en gunstige wisselkoersen.

Ondanks een hoge kwaliteit en een hoge opbrengst van de Californische oogst in 2012, verwachten de onderzoekers een verdere toename van de import van bulkwijn  dit jaar, vooral als de dollar versterkt.

Landen als Chili, Argentinië en Australië waren verantwoordelijk voor 75% van de import van bulkwijn in de VS in 2012.

Veranderend drinkgedrag jonge consumenten

Uit het onderzoek blijkt ook dat het drinkgedrag van jongere consumenten verandert. De mening van deze jonge consumenten over bijvoorbeeld de superieure kwaliteit van de traditionele Californië verandert en is er steeds meer belangstelling voor het drinken van meer buitenlandse wijnen, veel meer dan bij andere generaties.

De onderzoekers roepen dan ook op tot een promotiecampagne voor de Amerikaanse druiven te maken, omdat de groeiende interesse voor buitenlandse wijnen niet goed is voor de Amerikaanse wijn business.

Minder groei

Het onderzoek voorspelt dat de trage economische groei in de VS,  zal leiden tot een tragere groei in de verkoop van wijn. De hoge verwachtingen van de wijn die van de oogst van 2012 gemaakt gaat worden, zou ertoe kunnen leiden dat wijn consumenten geen wijnen meer uit 2011 kopen en wachten op deze 2012 wijnen en hun aankopen uitstellen.

Bron: Sillicon Valley Bank

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.