unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6)

Leuvenum, 3 juni 2015. Gastheer en sommelier Maurice Griep is terug bij Het Roode Koper. Na enkele jaren elders te hebben gewerkt, gaat Griep weer aan de slag bij dit viersterren hotel dat eigendom is van de familie Sörensen. Als maître sommelier zal Griep het vier man sterke sommelier team gaan leiden. Samen met topchef Dennis van den Beld is er de ambitie om het restaurant van Het Roode Koper naar de top van de Nederlandse gastronomie te brengen.

In 2010 koos Maurice Griep ervoor om na 5 jaar als maître-sommelier bij Het Roode Koper te hebben gewerkt, een andere kant van het horecavak te ontdekken. Hij ging in de leer bij smaakprofessor Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie en werkte met veel plezier als salesmanager bij OVINO Wijninkopers. Toch lonkte al weer snel het restaurantvak en Griep keerde terug als sommelier. Eerst bij Michelin sterrenrestaurant ‘t Nonnetje en nu per 1 juni a.s. bij Het Roode Koper.

Culinaire ambities

Altijd persoonlijk betrokken gebleven bij Het Roode Koper, volgde hij de ontwikkelingen van het hotel en het restaurant op de voet. “Het toetreden tot Relais & Chateaux, de benoeming  van Dennis van den Beld tot chef-kok, de erkenning tot de top 100 van Nederlands beste restaurants te horen en een internationalisering van de gasten, zijn voor mij aanleiding geweest om terug te keren naar Het Roode Koper“, licht Griep toe. “De culinaire ambitie van Het Roode Koper loopt parallel met mijn persoonlijke ambitie om de gastronomische waarde van het restaurant op topniveau te brengen”.Voor Griep betekent zijn terugkomst een hernieuwde samenwerking met chef-kok Dennis van den Beld, winnaar van de Wijnand Vogel Bokaal en het Gouden Koksmes. Een zeer gastgerichte chef-kok die de lat hoog legt. Evenals het professionele team van sommeliers bestaande uit Mariska Ploeg, Rik Voortman en Bjorn Calkhoven. “Onze gezamenlijke ambitie is om met Het Roode Koper een eigen culinaire weg in te slaan naar de top van de Nederlandse gastronomie” vertelt Griep enthousiast.
“Wij zijn zeer verheugd dat we Maurice terug mogen verwelkomen op Het Roode Koper” aldus Yolanda en Jon-Ivar Sörensen, eigenaren van het hotel en landgoed. “Met de kennis en ervaring die Maurice meeneemt, gaat hij, samen met chef-kok Dennis van den Beld en ons professionele team van gastheren en sommeliers, ons restaurant tot een nieuwe hoogte brengen. Wij vertrouwen op een waardevolle samenwerking”.

Maurice Griep’s credo over wijn 

“Goede wijn wordt gemaakt met liefde. Een mooie wijn is als een dierbare of een geliefde; produceer en behandel wijn warmhartig en met grote zorg en je proeft dit terug in het glas.”

Relais & Châteaux Hotel Landgoed Het Roode Koper

Landgoed Het Roode Koper bestaat uit een hotel met 32 kamers verspreid over meerdere monumentale gastenverblijven, een gerenommeerd restaurant, een privé-villa, een zwembad, tennisbaan, manege, meerdere vertrekken voor bijeenkomsten en een landschapstuin, omringd door 3000 hectare aaneengesloten natuurgebied. Sinds 2011 is Het Roode Koper lid van het prestigieuze Relais & Chateaux. Gasten komen hier voor een totaalbeleving: de feeërieke plek in het bos, het uitzicht, de sfeer, persoonlijke aandacht en de culinaire specialiteiten. Na een mooi diner blijven gasten graag logeren in het hotel op het landgoed.

Meer informatie: www.roodekoper.nl

Adres: Jhr.Dr.C.J. Sandbergweg 82, 3852 PV Leuvenum, +31 (0)577 40 73 93, info@roodekoper.nl www.roodekoper.nl

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.