Mathilda Grenache Rosé 2015 van M. Chapoutier: “Best of both worlds”

ORB_logo_2015_CMYK NEW
Wereldwijde lancering van Grenache Rosé uit Australië met Zuid-Franse opvoeding 

Amsterdam, 5 juni 2015 – Gisteren presenteerde Oud Reuchlin en Boelen de Domaine Tournon Mathilda 2015 aan pers en horeca. De traditionele naam van deze lichte en knisperende rosé doet vermoeden dat de wijn in Frankrijk is gemaakt maar niets is minder waar. De betreffende wijngaarden zijn gelegen in het zuidoosten van Australië, aan de rand van de Victoriaanse Pyreneeën in de staat Victoria. Het Estate Tournon is een onderdeel van het Franse wijnhuis M. Chapoutier uit de Rhône. De Mathilda Grenache 2015 werd binnen hetzelfde etmaal ook gelanceerd in onder andere Hong Kong, New York, London, Parijs, Saarbrücken,  Saint-Étienne en Melbourne.

mathilda_rose_2015_brochure_1 

“Best of both worlds” noemde Odile Misery, Export Director van M. Chapoutier, de Grenache Rosé tijdens de presentatie met Cees van Casteren MW in het Australische restaurant Southern Cross in Heemstede. Volgens haar weten is Chapoutier het enige, grote Franse wijnhuis dat voet aan de grond heeft gezet in Australië. De Fransen zijn hierbij niet voor de makkelijke weg gegaan. Ze hebben naast de Shiraz ook gekozen voor typische Rhône druivenrassen zoals Viognier, Marsanne en Grenache.

 

Michel Chapoutier en Australië
In 1997 vertrok pionier Michel Chapoutier naar Australië om het terroir aldaar te onderzoeken. Chapoutier besloot al snel om een stuk land te kopen en de krachten te bundelen met een aantal vooraanstaande families van wijnmakers. Het resultaat waren twee Shiraz wijnen met elegantie en verfijning. Dit leidde tot de aankoop van twee andere Australische wijngaarden, Shays Flat en Landsborough.

 

Over Oud Reuchlin & Boelen
Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.