Maestro Italiano Valpolicella Ripasso DOC 2010

Maestro Italiano Valpolicella Ripasso DOC 2010 - wijngaardenItalië behoort toch wel tot de top 3 van mijn favoriete wijnlanden. Proefde ik recent nog de Montresor Valpolicella Capitel della Crosara 2010, gisteren stond er een andere Ripasso op de nominatie om geproefd te worden: de Maestro Italiano  Valpolicella Ripasso DOC 2010.

Rode Wijn Maestro Italiano Valpolicella Ripasso DOC 2010

Goed, wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken!

Wijnhuis: Maestro Italiano
Wijnjaar: 2010
Flesinhoud: 75cl
Soort: Rode wijn
Druiven: 60% Corvina, 35% Rondinella en 5% Molinara
Alcohol: 13,5%
Land: Italië
Regio: Veneto
Opmerkingen: Decanteertijd 1 uur en de wijn is nu op dronk, maar is ook nog prima een jaar of 10 te bewaren.

Veneto

De Maestro Italiano Valpolicella Ripasso DOC 2010 is afkomstig uit de Italiaanse wijnstreek Veneto. Veneto behoort tot de grootste wijngebieden van Italië. Het wijngebied heeft een lange tijd een twijfelachtige reputatie gehad, maar door de strenge Italiaanse wijnwetten komt er nu wijn van betere kwaliteit uit dit gebied. Inmiddels heeft Veneto meer dan 20 DOC-zones .

Maestro Italiano Valpolicella Ripasso DOC 2010 - VenetoVeneto is gelegen in het noorden van Italie en strekt zich uit van het Gardameer tot voorbij de stade Venetië en van de Alpen tot aan de Po (rivier). Veneto is een welvarend gebied met veel industrië en ook de toeristische industrie, met Venetie als grootste trekpleister, doet het hier goed.

Veneto staat niet alleen bekend om zijn Valpolicella’s, maar ook om bijvoorbeeld de bekende witte Soave wijnen en de rode Bardolino’s. De belangrijkste wijngebieden liggen tussen het Gardameer, Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova.

Valpolicella

In de omgeving van Verona liggen de wijngaarden van de DOC Valpolicella. Hier worden wijnen gemaakt die overwegend van de corvina-druif worden gemaakt. Ook worden er vaak nog rondinella- en molinara-druiven gebruikt. De wijnen uit Vaplolicella kenmerken zich door een lichte en fruitige smaak met vaak een relatief hoge zuurgraad. Wijnen afkomstig uit de heuvels van Valpolicella zijn voller.

Ripasso

Letterlijk betekent Ripasso gepasseerd. In de wereld van wijn betekent het dat Ripasso verkregen wordt door aan de Valpolicellawijn schillen van de Amarone toe te voegen, zodat er een tweede gisting ontstaat. De Valpolicella krijgt hierdoor een hoger alcoholpercentage en meer smaak en body.

Maestro Italiano Valpolicella Ripasso DOC 2010 - flesWat proeven we?

De wijn heeft een mooie donkerrode kleur en ruikt heerlijk naar rijp rood fruit. De geur komt ook zeker in de smaak terug. Je proeft heerlijk rijp rood fruit. Kersen en bramen voeren hierbij licht de boventoon. Deze mooie rode wijn drinkt gemakkelijk, is niet complex en heeft een lekkere volle smaak, die nog lang in de mond blijft hangen.

Waar kopen we de Maestro Italiano Valpolicella Ripasso DOC 2010?

Deze Maestro Italiano Valpolicella Ripasso DOC 2010 wordt door verschillende wijnwinkels van kranten aangeboden, maar is ook te verkrijgen bij Wijnvoordeel.nl (alleen per 6 flessen verkrijgbaar).

Wijnvoordeel €8,99
Vrij Nederland €12,95
FD €8,99

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.