Madeira Wijnproducenten komen naar Nederland

Op 28 oktober a.s. komen 4 vooraanstaande Madeira producenten naar Den Haag voor het eerste Madeira event in Nederland. Dit event vindt plaats op de residentie van de Portugese ambassadeur in Den Haag. De middag start met een masterclass door Rui Falcão (wijnjournalist en Madeira kenner) voor wijnhandel en pers. Daarna volgt een open proeverij voor handel, pers en consumenten. Het Madeira event vindt plaats in het kader van een Europese tour van Madeira producenten. Naast Den Haag worden ook Londen, Parijs en Kopenhagen aangedaan.

Madeira wijnenmadeira

Madeira wijnen zijn afkomstig van het gelijknamige eiland, gelegen op 750 kilometer ten westen van de kust van Marokko. Sinds het jaar 1450 maken Madeira wijnen deel uit van de historie van het eiland en worden wereldwijd geroemd om hun edele karakter en hun grote bewaarpotentieel. Zo waren onder andere Napoleon en Churchill al grote liefhebbers van deze wijn.

Madeira wordt geproduceerd op kleine stijlen terrassen op vulkanische grond. De zuurgraad van deze bodemsoort is terug te vinden in de wijnen, die bijdraagt aan de lange levensduur en de eeuwigdurende frisheid van de wijnen. Daarnaast wordt Madeira tegenwoordig ook steeds meer geroemd vanwege zijn hoge gastronomische inzetbaarheid. Om dit te demonstreren zijn er bij de proeverij ook een selectie amuses aanwezig, afgestemd op de verschillende Madeira wijnen.

Stijgende vraag naar Madeira wijnen

Hoewel ons land niet tot de grootste importeurs van Madeira wijnen behoort, is de export van Madeira wijnen de laatste jaren gestegen in zowel volume als waarde. In 2012 werd 68.807,70 liter Madeira wijn geëxporteerd naar Nederland, welke een waarde vertegenwoordigde van € 309.342.

Plaats

De masterclass en proeverij worden gegeven op de residentie van de ambassadeur van Portugal:

  • Tolweg 1, 2517 KG Den Haag

Tijd

15.00 – 16.30 uur: Masterclass door Rui Falcão (voor genodigden, beperkt aantal plaatsen beschikbaar)
16.30 – 19.30 uur: Open proeverij

Deelnemende producenten

De volgende producenten geven op 28 oktober acte de présence: Blandy’s Madeira, Henriques & Henriques, Justino’s, Vinhos Barbeito

Organisatie en aanmelding

De initiatiefnemer van dit Madeira event is IVBAM http://www.vinhomadeira.pt/IVBAM-150.aspx  en de Portugese organisatie is in handen van Essencia do Vinho.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de proeverij via deWijnstudio, henriette@wijnstudio.nl / www.wijnstudio.nl

logo-ivbam-actual

 

-Einde persbericht-

Mede mogelijk gemaakt door Melman Communications

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.