Wijn makende wondermachine The Miracle Machine een grote grap

wijn maken - the miracle machine

Met open ogen zijn ook wij van Wijnbloggers erin getrapt. In het verhaal over de fantastische machine waarmee je zelf binnen een paar dagen wijn kunt maken. Het verhaal over deze Miracle Machine was een publiciteitsstunt en wel een stunt met heel veel succes, want het opgepikt door allerlei media in de gehele wereld.

Wijn maken met The Miracle Machine

Volgens het verhaal was het met deze Miracle Machine mogelijk om binnen 3 dagen zelf wijn te maken. Benodigdheden: deze Miracle Machine, water en een ingrediënten kit (druivenconcentraat, gist en aroma’s); drie dagen laten pruttelen et voilá een lekker flesje wijn. En niet zo maar een flesje wijn, want volgens de makers was de kwaliteit van de wijn uit deze magische machine te vergelijken met de kwaliteit van een fles wijn van 20 dollar.

Video: Wijn maken met The Miracle Machine

The Miracle Machine één grote grap

Het was natuurlijk ook te mooi om waar te zijn; een machine waarmee je binnen 3 dagen kwaliteitswijn maakt, maar ja soms zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Maar in het geval van The Miracle Machine ging het dus niet om een wonder, maar om een publiciteitsstunt van Philip James en Kevin Boyer, voormalig eigenaren van de verkoopsite voor wijnen, Lot18. Met deze publiciteitsstunt wilden de heren aandacht trekken voor het goede doel Wine to Water, dat zich inzet voor schoon water.

En met succes; het verhaal van de heren ging viral en verspreidde zich razendsnel over het internet. Duizenden websites wereldwijd namen en het verhaal over. De promotie-video (die hierboven staat) van The Miracle Machine werd alleen op de site van Kickstarter meer dan 200.000 keer bekeken. Wie nu op de site van  The Miracale Machine komt, treft daar een video waaraan wordt uitgelegd dat de The Miracle Machine dus niet wordt bestaat en aandacht wordt gevraagd voor Wine to Water en worden bezoekers opgeroepen een set van drie flessen wijn te kopen (a 75-93 dollar). Met elk verkocht setje wijn zegt Wine to Water 30 levens te kunnen redden.

The True Miracle from The Miracle Machine on Vimeo.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.