Maak kennis met dé winterdrank van 2016: DOW’s Hot Port

ORB LOGO
Hartverwarmend Iers winterdrankje gecombineerd met de hoogste kwaliteit port

Amsterdam, 3 februari 2016 – Glühwein en warme chocomelk zijn al jarenlang populaire warme dranken in Nederland. Zodra het kwik onder de 10 °C daalt, stijgt de omzet warme (alcoholische) dranken in de horeca direct. Met de koude dagen in het vooruitzicht is het tijd om een nieuwe winterdrank te introduceren in Nederland: DOW’S Hot Port. Het drankje is in Ierland al een groot succes en bijna in elke bar, kroeg en café verkrijgbaar.  

Het recept voor de DOW’s Hot Port is simpel: heet water, honing, kruidnagel, citroen en DOW’s Reserve port. Verwarm een half glas heet water samen met de honing en de port en voeg als laatste de kruidnagel en citroen toe. Het resultaat is een fruitige, zoete en kruidige drank. In Ierland bestaat dit hartverwarmende drankje al heel lang maar beleeft momenteel een tweede jeugd; het is alom bekend bij horeca uitbaters en kan bijna overal worden besteld. Het recept is simpel en daarom ook ideaal om thuis te maken.

Het is niet de eerste keer dat het porthuis DOW’s zoekt naar alternatieve manieren om mensen te laten genieten van port. Eerder introduceerden zij als eerste op de Nederlandse markt de DOW’S Mixxes, een tweetal verfrissende cocktails op basis van tonic en witte of rosé port. Met de introductie van de Hot Port laat het porthuis opnieuw zien dat ze in staat zijn om op een creatieve manier de mogelijkheden van hun drank te vergroten en consumenten te verrassen.

Recept
Ingrediënten:
15 cl. heet water
Eetlepel honing
15 cl. DOW’s Reserve port (of DOW’s Ruby port)
Schijfje citroen
Kruidnagels

– Verwarm het water samen met de port.
– Roer de honing er door heen tot het opgelost is.
– Steek de kruidnagels in de citroen.
– Doe de citroen in het glas.

Over Oud Reuchlin & Boelen
OR&B is de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven, horecatoeleveranciers en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.