Chileense Luis Felipe Edwards wordt groter en groter

Luis Felipe Edwards - wijngaarden chiliDe Chileense wijnmakerij Luis Felipe Edwards, heeft in Chili  700 hectare aan onroerend goed en wijngaarden gekocht in de Pumanque regio in de buurt Colchagua Valley in Chili.

(De wijnen van Luis Felipe Edwards zijn, volgens mij, te koop bij de Emté-supermarkten.)

Ideale omstandigheden

De gekochte wijngaarden hebben een uitstekende bodem en door de invloed van de oceaan die vlakbij ligt, zijn er ideale omstandigheden voor het telen van druiven.

De gekochte wijnaarden zijn beplant met rassen als Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Syrah, Riesling en Pinot Grigio, meldt Wijn Business.com.

Volgens Luis Felipe Edwards  hoofd vinoloog Eugenio Cox heeft Pumanque regio sterke kustinvloeden en lage temperaturen in de zomer, die helpen bij de langzame rijping van de druiven. Deze langzame rijping resulteert in een hoge concentratie van fruit, kleur, geur en natuurlijke zuurgraad in de druiven.

Wijnmakerij Luis Felipe Edwards

Aan het begin van de 19e eeuw, vestigde een in Londen geboren arts zich in La Serena, de op een na oudste stad van Chili. Zijn kleinzoon werd het eerste lid van de Edwards familie die wijn ging maken en startte daarmee een familietraditie die vandaag de dag nog steeds in stand wordt gehouden.

In 1976 wordt er groot landgoed in Puquillay gekocht en zo begon er een nieuw hoofdstuk in de wijngeschiedenis van de familie.

Oude wijngaarden werden hersteld en opnieuw aangeplant, nieuwe druivensoorten werden uitgeprobeerd, wijnmakerijen werden gemoderniseerd en uitgebreid en in 1994 vindt dan de eerste oogst plaats, die resulteert in de eerste eigen wijn Luis Felipe Edwards Cabernet Sauvignon. Eind 1995 komt deze wijn op de markt.

Vandaag de dag zijn de wijngaarden en wijnmakerijen nog steeds voor 100 procent in handen van de familie, exporteren ze wijnen naar meer dan 60 verschillende landen en zijn ze één van de toonaangevende wijnproducenten in Chili. Maar ze willen meer…

Grote plannen Luis Felipe Edwards

De nieuwe investering maakt deel uit van de groeiplannen van het bedrijf. Eerder kocht het bedrijf, in het kader van deze groeiplannen al  150ha wijngaarden in Puquillay Alto, 160ha wijngaarden in de kust-Leyda vallei en 400ha in het Retiro gebied van Maule Valley. Ook heeft de wijnmakerij geïnvesteerd in het opzetten van wijnmakerijen, kelders en heeft het de bottelcapacitieit vergroot. Luis Felipe Edwards is de vierde grootste wijnproducenten in Chili.

Ook op de net gekochte wijngaarden is Luis Felipe Edwards de aanplant van druiven te verdubbelen en de wijnproductie te verhogen.

Bron: Wijn Business.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.