Luis Felipe Edwards Dona Bernarda: een gewichtige dame

luis felipe edwards dona bernardaWe proefden de Luis Felipe Edwards Dona Bernarda 2008 uit Chili voor het eerst in de zomer van 2012, op aanraden van één van onze Facebook pagina bezoekers/fans. Op dat moment hadden we nog geen pasje van de Sligro, waar deze Chileense zwaargewicht te krijgen is, dus nadat we dat hadden geregeld op naam van wijnbloggers konden we eindelijk aan de slag. De Dona Bernarda is de topper van de Chileense producent Luis Felipe Edwards en is vernoemd naar z’n vrouw.

Luis Felipe Edwards Dona Bernarda: een gewichtige dame

Deze rode Cabernet Sauvignon blend (met Carmenère, Syrah en Petit Verdot) heeft aanzienlijk meer karakter dan de gemiddelde Chileen. Het begint al met die loodzware fles van maar liefst 1.2 kg die letterlijk een gewichtige indruk maakt; een normale lege fles weegt zo’n 550 gram.

Deze intens robijnrode wijn heeft een mooi aroma van bramen, zwarte kersen, violet en een beetje cacao. In de smaak bramen, zwarte bessen, zwarte kersen, subtiel vanille door houtrijping en lichte kruidigheid. Deze wijn doet aan de betere Bordeaux’s denken vanwege z’n zachtheid, fijne tannines en lekkere nasmaak van zachte vanilletonen, maar nergens overdreven en telkens in een mooie balans. Zie ook de proefnotitie voor meer informatie.

In de wijnbloggers Rode Wijn top 20 staat de Luis Felipe Edwards Dona Bernarda momenteel op plaats nummer 11.

De redactie

Voor het tot standkomen van onze Rode Wijn Top 20 proefden we, naast de Luis Felipe Edwards Dona Bernarda, onder meer:

Valpolicella Ripasso Acinatico 2008
Morse Code Shiraz 2010
Luis Felipe Edwards Dona Bernarda
Valpollicella Ripasso Acinatico
Carbuné Barbera d’Asti
Monteabellón Crianza
Carm Douro Reserva
Château Croix-Mouton

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.