24-karaats gouden Jeroboam Louis Roederer

Champagne louis roederer gouden flesDesigner Philippe di Meo heeft voor de Cuvee Cristal 2002 van champagnehuis Louis Roederer een ontwerp gemaakt van een Jeroboam, ingekapseld in een rooster van 24-karaats goud. Deze fles zal tijdens de Grand Prix van Monaco, die gehouden wordt van 23 tot en met 26 mei, gelanceerd worden.

Een gouden Jeroboam

De gouden Jeroboam (een champagnefles met een inhoud van 3 liter, in de Bordeaux ook wel dubbele magnum genoemd), die dus ontworpen is door designer Phillipe di Meo wordt in een beperkte oplage uitgegeven. Twee goudsmeden zijn 4 dagen bezig om één fles te voorzien van het 24-karaats gouden rooster.

De gouden Jeroboams zullen verkocht gaan worden voor £ 18.000 of € 20.000 (omgerekend 21.000 tot 23.500 euro) per stuk en zullen verkrijgbaar zijn (wereldwijd) in dure nachtclubs en via exclusieve winkels. Slechts 200 flessen van de Jeroboam Cristal 2002 zullen er dit jaar op de markt komen. De overige 200 flessen zullen nog worden bewaard.

Het is niet het eerste keer dat Philippe di Meo iets ontwerpt voor een beromed wijn- of champagnehuis. Al eerder ontwierp Di Meo al voor Chateau Mouton Rothschild, maar ook voor de champagnehuizen Dom Perignon en De Venoge.

Louis Roederer Cristal Champagne

Cristal is de naam van een prestigieuze champagne die wordt geproduceerd door Champagnehuis Louis Roederer en kan gemakkelijk herkend worden door de klare (“kristallen”) fles, anti-UV cellofaanverpakking en een gouden etiket. De drank werd in 1876 voor het eerst gecreëerd voor Alexander II van Rusland. De drank wordt sinds de jaren 90 opmerkelijk veel gebruikt door rappers, die er veelvuldig referenties naar maken in hun muziek en het ook wel “cris” of “crissy” noemen.

De prestige cuvee Cristal wordt gemaakt van een (ongeveer) gelijke mix van Chardonnay en Pinot Noir en is ook te verkrijgen als Rose.

kelder Louis RoedererChampagnehuis Louis Roederer

Het Champagnehuis Louis Roederer, gevestigd in Reims, Frankrijk, is opgericht in 1776 al heet het dan nog geen Louis Roederer. Het is dan nog eigendom van Dubois Père & Fils. In 1833 erft Luis Roederer dit champagne huis (samen met zijn oom) en doopt de naam om in Louis Roederer. Het champagnehuis richt zich voornamelijk op het buitenland en wordt dan ook geschonken aan grote koninklijke en keizerlijke hoven als het keizerlijke hof van Tsaar Nicolaas II van Rusland.

De druiven voor de champagne van Champagnehuis Louis Roederer zijn voor twee derde afkomstig van de eigen wijngaarden. Deze wijngaarden bedragen een totale oppervlakte van 214 hectare. De overige druiven koopt het champagne huis in van lokale wijnboeren.

Jaarlijks produceert het champagnehuis ongeveer 3,2 miljoen flessen, waarvan 70-80% de Louis Roederer Brut Premier is,

Tevens is het champagnehuis ook eigenaar van een aantal wijnchateaus in de Bordeaux, zoals Château de Pez en Château Haut-Beausejour in Saint Estèphe, Pichon Longueville Comtesse de Lalande (een meerderheidsbelang), maar ook Champagne Deutz, Ramos Pinto Port in Portugal, Domaines Ott in de Provence, Roederer Estate en Scharffenberger in Californië behoren tot de Roederer Group portefeuille.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.