Loire wijnen- een kistje vol juwelen

1“De Loire wijnen zijn nergens ter wereld te kopiëren”

Deze maand is een interview in Proefschrift gepubliceerd met Mathias Chini-Germain, Exportmanager Europa van Interloire. Het interview vond plaats in de keuken van restaurant Vermeer in Amsterdam. Er werden een vijftiental Loirewijnen geproefd bij heerlijke gerechtjes van chef Chris Naylor. “Onze wijnen zijn nergens ter wereld te kopiëren, want de bodems zijn uniek.” In het interview laat Mathias vooral zien dat de Loirewijnen enig in hun soort zijn en dat zij alle hypes en structurele trends moeiteloos aankunnen. “Bij jullie zijn het vooral de vrouwen tot 35 jaar die onze wijnen kopen. Want net als die vrouwen, zijn onze wijnen speels, zuiver en licht. We redeneren vanuit de behoefte van die consumenten.” Lees hier het hele artikel.

2Een late maar veelbelovende
oogst 2013

De oogst vindt dit jaar later plaats dan in de voorgaande jaren. De weersomstandigheden in de komende weken zal beslissend zijn, maar de Loire bereidt zich al voor op een goed wijnjaar. Ondanks het frisse en vochtige weer in het voorjaar, wordt er een betere oogst verwacht dan vorig jaar, naar schatting meer dan 2 miljoen hl t.o.v. 1,5 miljoen in 2012. Lees verder >>

3Loirewijnen in uw assortiment

Ben u op zoek naar stijlvolle en eigentijdse Loirewijnen om uw assortiment te verrijken? Wij kunnen u helpen in uw keuze. Interloire heeft samen met Proefschrift een selectie samengesteld van de meest representatieve wijnen uit de Loire. Het zijn wijnen in alle kleuren, stijlen en prijsklassen. Er is met name gekeken naar kwaliteit, toegankelijkheid en of de wijnen goed aansluiten bij de smaak van de Nederlandse consument. Een deel van deze selectie is verkrijgbaar op de Nederlandse markt en een deel wordt nog niet geïmporteerd. U kunt de lijst en de informatie per wijn bekijken op www.loire-wijnen.nl.

4Lovende recensies over Rosé d’Anjou

Misschien bent u er geweest deze zomer, op het Révolution Française Feest bij Woodstock69 aan het Bloemendaalse strand. Het was een geweldig feest, het weer en de sfeer waren uitstekend en de Rosé d’Anjou viel zeer goed in de smaak. Dit filmpje van het evenement getuigt hiervan. Zowel wijnprofessionals, journalisten als bezoekers spreken hun bevindingen uit over de Rosé d’Anjou en de beleving eromheen.

 

5Juwelenactie Rosé d’Anjou nu al groot succes

De consumentenactie die in mei is gestart via actiestickers op de flessen in de supermarkt, is nu al een groot succes! Er zijn vele prijzen te winnen via de website www.rosedanjou.nl en via Facebook. De actie loopt pas eind oktober af, maar de teller staat al op ruim 13.000 participaties. Met de actie maken deel-nemers kans op een juweel van het trendy celebrity merk OTAZU. Sterke merken met elkaar verbinden is de sleutel tot dit succes.

6De Muscadet en Polaris etalagewedstrijd

Deze maand houdt Polaris Visdelicatessen, totaalleverancier voor de visdetailhandel in Nederland en België, samen met Muscadet een ludieke etalagewedstrijd. De visspecialist met de mooiste en meest originele Muscadet etalage wint een reis voor twee naar de Loirestreek. Voor deze gelegenheid dragen alle Muscadet wijnen in de viswinkel een halslabel met informatie over de wijn en een heerlijk visrecept. De winnaar van de etalagewedstrijd wordt in december bekendgemaakt.

7Muscadet, de ultieme oesterwijn

Op 11 september is het oesterseizoen weer officieel geopend. En oesters zijn populairder dan ooit. We zien meer en meer oesterbars in ons land, op festivals en evenementen lopen oestermannen rond en tijdens bruiloften en feestelijke gelegenheden wordt er steeds vaker een oestertje geopend. Luxe, avontuur, de smaak van de zee… de oester blijft een bijzondere lekkernij. En wat past daar beter bij dan een licht gekoelde Muscadet. Door zijn frisse en zilte karakter is de Muscadet de ultieme wijn bij oesters en andere schelp- en schaaldieren. De Muscadet heeft de laatste jaren een enorme kwaliteitsslag doorgemaakt. Hij is fruitiger, toegankelijker en eigentijdser geworden. Daardoor is hij ook prima geschikt als aperitiefwijn.

8De zomerhit van 2013:
Touraine Sauvignon

Hij was alom te zien op de terrassen, op het strand en in de winkelwagentjes in de supermarkt. De Touraine Sauvignon heeft de toon gezet deze zomer! Niet verwonderlijk, want de wijnen zijn helemaal van deze tijd: fris, geurig en levendig en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien kunnen de wijnen op ieder moment van de dag gedronken worden en door de hele maaltijd heen. De Touraine Sauvignon komt vooral prachtig tot zijn recht bij vis, salades, geitenkaas en Aziatische gerechten. En zoals Wine Life omschrijft in een artikel deze maand, de Sauvignon is knetterend, stuivend en zingend! www.loire-wijnen.nl

 

-Einde persbericht-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.