Loire Valley Wines: Domaine Des Deux Vallées

Ja lieve wijnliefhebbers de tijd is eindelijk rijp voor mijn serie over de persreis die ik gemaakt heb naar de Loire een tijdje geleden. De zon begint af en toe door te breken, de terrassen zijn soms zelfs al gevuld. Het zomergevoel begint te kriebelen en daar sluit mijn tripje naar de Loire feilloos bij aan! Er zal de komende tijd een reeks aan artikelen geplaatst worden die in chronologische volgorde van mijn avonturen geschreven worden. Vandaag staat onze eerste stop op het menu: Domaine Des Deux Vallées. Lees en geniet!

Voordat we overgaan tot het tekstuele gedeelte wil ik jullie onbezonnen laten genieten van de foto’s die onze top fotograaf Tony Pérez voor ons gemaakt heeft. Kijk en geniet en oordeel voordat ik jullie ga verblijden met mijn ervaringen.

Fotoreeks Domaine Des Deux Vallées

DSC07959, Domaine, Loire DSC07948 DSC07961 DSC08033, domaine, loire

DSC07949, Domaine, Loire DSC08042, domaine, loire

Ik heb denk ik niets teveel gezegd. Prachtig toch!

Per trein is het geweldige reisgezelschap waar ik deel uit van mocht maken van Amsterdam naar het mooie Frankrijk afgerezen. We hadden een erg gemengd gezelschap met mensen uit verschillende werkvelden. Wat we allemaal gemeen hadden was het feit dat we allemaal vrouwen waren! Dat schept een band, en een hoop geklets haha.

Bij aankomst zijn we vrijwel meteen doorgereisd naar Domaine Des Deux Vallées waar we blij werden ontvangen door de eigenaar van de wijngaard. Gelukkig waren we wel toe aan een glas wijn want dit domaine heeft zowel witte, rode, rosé en sprankelende wijnen. Voor ieder wat wils.

Na wat rondkijken viel mijn oog op een ietwat viezige fles. De fles zat vol met schelpjes en de fles was verkleurd. Niet bepaald een fles die je tegen zou komen in je favoriete wijnwinkel. Toch had het wel iets. De wijnmaker van dit domaine werkt nauw samen met een vriend die vist op oesters (ook geen straf om daar eens te gaan proeven). Een tijd geleden is het idee ontstaan om in de netten waar de oesters mee gevangen worden een partij van 1000 flessen de zee in te takelen en daar te laten rusten voor een tijdje. De temperatuur van het water is constant en ook licht is hier weinig. Hoe bijzonder, een fles wijn die onder water heeft gelegen en ook die uitstraling heeft door de schelpjes die erop zijn gaan groeien. Echt een top cadeau. Jullie snappen wel dat ik deze wijn moest hebben. Hij staat prachtig in mijn wijnrek en iedere keer als ik er naar kijk denk ik terug aan deze bijzondere ervaring. De reis in het algemeen maar ook het bezoek aan Domaine Des Deux Vallées zal ik niet snel vergeten.

Meer verhalen volgens snel!

1 Reactie
  1. Frankrijk is een leuk land om de wijnreis te maken maar vind het niet zo bijzonder als de Chianti reis bijvoorbeeld. Misschien ben ik iets te bevooroordeeld richting Italië 😉

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.