Liefhebbers van Zuid-Afrikaanse wijn opgelet!

In Nederland drinken we veel Zuid-Afrikaanse wijn, maar vaak is dat vooral bulkwijn van matige kwaliteit. Jammer, want het land barst tegenwoordig van de jonge, creatieve wijnmakers die wijnen van geweldige kwaliteit produceren.

south africa 1

Rick en Anne-Mae, beide liefhebbers van Zuid-Afrika en Zuid-Afrikaanse wijn, willen Nederlandse wijnliefhebbers laten proeven dat het land veel meer te bieden heeft, en hen voorstellen aan de beste wijnen uit het land. In maart 2014 zijn zij begonnen met hun webshop Wijn van de Kaap, waar ze inmiddels zo’n 75 wijnen van meer dan 15 verschillende wijnhuizen verkopen.

‘We verkopen alleen wijnen waar we zelf echt achter staan. We zijn bij vrijwel alle wijnhuizen op bezoek geweest en kennen de wijnen die we verkopen. Het verhaal achter de wijn, dat maakt het voor ons interessant’, aldus Anne-Mae. Bekende wijnhuizen die ze op dit moment verkopen zijn Spier, Warwick en Simonsig, maar ook het iets hogere segment als Rust en Vrede of Creation. Erg populair is ook Haute Cabriere: vooral de Chardonnay Pinot Noir is een bestseller.

Veel van hun klanten zijn zelf in Zuid-Afrika op vakantie geweest en zoeken bij thuiskomst naar een wijntje wat ze daar geproefd hebben. ‘Er is niets mooiers dan er voor te zorgen dat iemand zich weer een beetje in Zuid-Afrika waant, bij het proeven van onze wijnen’, zegt Rick.

South Africa 2

 

 

 

 

 

Benieuwd naar Zuid-Afrikaanse wijn?! Dan moet je zeker een mooie wijn bij Wijn van de Kaap bestellen. Weet je niet wat je zoekt of ben je benieuwd wat je lekker vindt? Wijn van de Kaap biedt je ook diverse proefpakketten met een mooie selectie wijnen in verschillende prijsklassen. Houdt hun Facebook pagina in de gaten! Wijn van de Kaap heeft hierop regelmatig een aanbieding staan!’South africa 3

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.