Leuke kaas & wijnproeverij in Utrecht

WijnproeverijAanstaande zondag, 30 november, houden Joost & Joost in hartje Utrecht weer een leuke wijnproeverij met als thema: Kaas & Wijn. Een wijnproeverij waar je de nodige inspiratie voor de feestdagen kunt opdoen. Dat wil je niet missen, toch?

Wijnproeverij Kaas & Wijn

Kaas & Wijn kan waanzinnnige combinaties opleveren en lijken wel voor elkaar gemaakt. Een goed huwelijk zou je kunnen zeggen. En wat is er nou mooier dan zelf proeven en beleven? Tijdens de wijnproeverij Kaas & Wijn kun je een grote verscheidenheid aan kazen, wijnen en porten proeven en proberen. Pascha van Kazerij Stalenhoef verzorgt de kazen en port. Joost & Joost verzorgt de wijnen. Uiteraard in een informele sfeer, losjes. Een leuke en lekkere middag en mooie inspiratie voor de feestdagen!

Praktische informatie Wijnproeverij Kaas & Wijn

Wanneer: Zondag 30 november
Waar: Oude Gracht 245 in Utrecht (het oude Tivoli gebouw)
Hoe laat: 15.00 – 18.00
Kosten:  €10,- p.p.
Aanmelden en kaarten: Aanmelden en kaarten bestellen kan online via:  http://www.joostenjoost.nl/specials_spirits/entreeproeverij. Bestellen kan ook via info@Joostenjoost.nl.

p.s. Bestel je een doosje wijn op de proeverij dan krijg je van Joost & Joost ook nog een mooie fles wijn kado!

Wil je goed beslagen naar deze wijnproeverij gaan en alvast wat kennis opdoen over kaas en wijn, lees dan eens het artikel van Ella Klatte: Het kaasplankje en het grote misverstand.

Of neem een kijkje op de onderstaande infographic, waarin mooi weergeven welke kaas goed te combineren is met welke wijnsoort. Sowieso misschien handig als je van plan bent om het kerstdiner met een kaasplankje af te sluiten 🙂

Infographic Wijn en Kaas

 

Om het geheel dan helemaal compleet te maken, ook nog een paar tips…

  • Om een lekkere combinatie te kunnen maken, moet je je goed bedenken dat elke kaassoort om zijn eigen soort wijn vraagt.
  • Bij de keuze van een wijn en kaas kun je er vaak vanuit gaan dat wijn en kaas afkomstig uit dezelfde streek meestal goed bij elkaar passen.
  • Vaak past witte wijn beter bij kaas dan rode wijn.
  • Zorg dat je niet te veel verschillende kazen gebruikt bij een kaasplankje. Minder verschillende soorten kaas op je kaasplankje maakt het een stuk gemakkelijker om er bijpassende wijnen bij te zoeken.
  • Kazen met een pittig karakter kun je beter combineren met een frisse witte wijn dan met een stevige rode wijn.
  • Proef je veel tannine in je wijn, dan heb je een probleempje, want deze wijnen zijn niet zo goed te comibineren met kaas.
  • Ook als er veel hout in de wijn zit, is kaas er niet zo lekker bij.
  • Is de kaas heel erg zout dan kun je er beter geen rode wijn bij drinken. Deze twee zijn niet echt een geweldige combinatie.
  • De zoetheid van de wijn is bij de keuze voor een kaas belangrijker dan het alcoholpercentage.
  • Twijfel je? Neem dan een lekkere witte wijn.
1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.