Lege wijnflessen, daar zit muziek in…

lege wijnflessenEr zit muziek in wijn of misschien beter gezegd er zit wijn in muziek. Ik denk dat iedereen wel een nummer kan verzinnen met in de titel het woord wijn. Oke, misschien niet wijn, maar wel Wine. Red, red wine van UB40 komt gelijk al in mij op. Al heb ik overigens recent gelezen dat Red, Red Wine oorspronkelijk niet van UB40 is, en nee ook niet van Bob Marley, maar van Neil Diamond. Zo leer je nog eens iets. Maar er is nog meer te vertellen over wijn en muziek. Zo wordt ook muziek gebruikt op wijngaarden, kun je met 250 wijnglazen, 130 liter wijn en 10 muzikanten een mooi stuk muziek maken én kunnen lege wijnflessen uitstekend dienen als muziekinstrumenten met een ontzettend leuk resultaat.

Druiven en muziek

Niet alleen wordt wijn gebruikt in titels of als onderwerp, maar ook wordt wijn gebruikt om druiven beter te laten groeien, zoals wijngaard de Morgenzon doet. Op wijngaard de Morgenzon wordt namelijk 24×7 klassieke muziek afgespeeld. Klassieke muziek zou, volgens de eigenaar van de Morgenzon, het rijpingsproces van de druiven beïnvloeden en wordt de wijn er beter van. Klanken van Bach, Hayden, Handel, Mozart en andere galmen hier dan ook over de wijngaard.

250 wijnglazen, 130 liter wijn en 10 muzikanten

Pas lieten we  hier op Wijnbloggers nog een filmpje zien, waarin 250 wijnglazen, 130 liter wijn en 10 muzikanten de hoofdrol speelden. Dit filmpje, gemaakt in opdracht van familie Tasca d’Almerita, eigenaar van het wijnhuis Regaleali op Sicilië, levert een schitterend stukje muziek op. Vandaag hebben we wederom een erg leuk filmpje, maar deze keer met lege wijnflessen en 4 muzikanten in de hoofdrol.

Lege wijnflessen

In hef filmpje van vandaag spelen The Bottle Boys ´Party Rock Anthem´(van LMFAO) op een geweldige wijze op lege wijnflessen. The Bottle Boys, oftwel Flaskedrengene zoals ze eigenlijk heten, is een Deense band die alleen maar gebruik maakt van lege wijnflessen om muziek te maken. Zo speelde ze ook al eens op hun lege wijnflessen nummers als Billy Jean, Poker Face, Gangnam Style en sinds gisteren staat ook het kerstlied Mary´s Boy Child online.

The Bottle Boys 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.