Le Serre Nuove 2008 dell’ Ornellaia, wat een Godendrank!

Afgelopen week een heerlijk diner gehad bij restaurant Brass. Samen met goede vrienden lekker smullen en je laten verwennen door Sidney Rubens met zijn prachtige voorraad godendranken. Uiteraard mooie gerechten, leuke sfeer en een topper qua wijn en… Maartje die als een echte gastvrouw interesse heeft in haar gasten en weet hoe je een gast kan laten genieten van een heerlijk diner.  Oké, oké! Ik draaf wellicht een beetje door maar je had er eigenlijk bij moeten zijn. Goed, terug naar de wijn….. We dronken een Le Serre Nuove 2008 dell’ Ornellaia.

Rijdend in het gebied kom je veelal pijnbomen en cipressen tegen en idyllische dorpjes. Bolgheri is een middeleeuws stadje met nog steeds middeleeuwse stadspoorten. Naast beroemde wijnen zijn er ook typische streekproducten zoals olijfolie, verschillende variaties wilde bospaddenstoelen en allerlei soorten bessen en kruiden die bij de bereiding van homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt. Een heerlijk Italiaans stadje zoals je dat vaak tegen komt in Italië.

Ornellaia is een rode wijn uit het gebied Bolgheri komt. Eigenlijk de wel bekende Chiantistreek van Italië.  Aan de kust van Toscane komen we vooral de nieuwe wereld van Toscaanse wijnen tegen. Opvallend aan de Bolgheri is het produceren van pure kwaliteitsgerichte wijnen.

Toscaanse wijn Le Serre Nuove 2008 dell’ OrnellaiaDe wijn is samengesteld uit verschillende druiven. We proeven een Cabernet Sauvignon (40%), Merlot (40%) en Cabernet Franc en Petit Verdot. We noemen gezien het resultaat een geslaagd huwelijk. De druiven verdragen elkaar bijzonder goed en de kruidigheid van de Merlot en het fruit van de Cabernet is echt heerlijk. De druiven worden handmatige geoogst, de druiven worden ontsteelt en gekneusd en ze weken wel twintig dagen. De druiven van elk stuk wijngaard en van de verschillende druivenrassen worden apart gevinifieerd in houten fusten en in roestvrijstalen vaten. De wijn wordt achttien maanden opgeslagen in zowel nieuwe en oude Frans eikenhouten vaten. De wijn rijpt verder zes maanden op de fles en is dan klaar voor de verkoop.

Wat proeven we:

  • Heerlijk volle en krachtige wijnsmaak.
  • Rijp zwart fruit, kruidig met vanilletonen.

Conclusie van de Le Serre Nuove  2008 dell’ Ornellaia

Echt een super wijn die bewijst dat ze bij Ornellaia bijzonder goede wijnen maken. Wijn is daarnaast zeker nog jaren houdbaar.

Waar kopen we Le Serre Nuove 2008 dell’ Ornellaia

Meer lezen over de wijnen die wij al geproefd hebben? Lees dan ook eens

Collefrisio Zero Montepulciano D’Abruzzo tegen de Nederlaag van Oranje
Achterhoekse oorsprong Witte Wijn Solaris
Proefnotities

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.