Last minute tips voor verrassende bubbels

Add a little golden sparkle. Best grower Producer Champagne in Switzerland from Zürcher-Gehrig AG www.the-champagne.ch #TVSNGETGORGEOUS:
Bij deze willen wij van Wijnbloggers jullie alvast een prachtig 2017 toewensen. Mogen al je wensen werkelijkheid worden en ga dit jaar nóg meer genieten van wijn. Wij gaan proberen om daar ook dit jaar weer aan te mogen bijdragen. Trouwens.. proberen? Nee dat gaan wij gewoon doen! Voordat het zover is moet er eerst nog van oud naar nieuw worden overgeschakeld.

De perfecte begeleider om dit heugelijke moment zo goed mogelijk te laten verlopen is de welbekende mousserende wijn. Veruit de populairste mousserende wijn die we opentrekken tijdens de jaarwisseling is Champagne. Al vermoed ik dat een groot gedeelte van de bubbels maar voor het gemak Champagne wordt genoemd terwijl het dan eigenlijk Cava of Prosecco is. Niet door jullie natuurlijk, maar ik ken wel bepaalde personen die dat wel eens gedaan hebben (ik zal geen namen noemen).

Wij zouden Wijnbloggers niet zijn als we eens verder zouden kijken dan onze neus lang is. Er zijn namelijk een heleboel alternatieven die het heugelijke moment vanavond ook heus heugelijk kunnen maken. We zetten op de valreep nog even 4 bubbels op een rijtje. Dus als je nog even last minute bubbels stress hebt kan dit zomaar je redding zijn.

Barefoot Bubbly Pink Moscato

Een zoet en zalig begin van het nieuwe jaar

Het Californische wijnhuis Barefoot heeft de perfecte bubbels voor een knallend nieuwjaar; de Barefoot Bubbly Pink Moscato. Een lichtzoete mousserende wijn met het aroma van rood fruit en verse bessen die heerlijk op de tong tintelt. De smeuïge afdronk doet denken aan gekonfijte kersen en rijpe citrusvrucht. Een heerlijke zoete verwennerij!

Gaan met die banaan. Deze topper is de verkrijgen bij PLUS en online te bestellen bij Perfectewijn.nl en buyyourwine.com.

Ch. Martinolles crémant de Limoux grande réserve blanc

Mondvullende, rijke frisse stijl. Mooi geconcentreerde elementen van wit en geel fruit, wilde bloemen, amandelen en gisttonen. Dankzij de langdurige 2e gisting op fles van 24 maanden heeft de wijn veel finesse en zachte belletjes. Geniet van de overheerlijke brioche tonen in de afdronk.  Deze prachtige wijn is bijvoorbeeld online te bestellen bij onder andere Gastrovino.

Pere de moncada cava brut

Spaanse schuimwijn met aroma’s van wit fruit en bloemen. Feestelijke fles hè (de eerste fles). Kost dus echt niets. Voor €4,50 is deze cava van jou. Te verkrijgen bij de Aldi.

Côté Mas Gewürztraminer Brut

Spijtig maar waar, er is niets over deze wijn te vinden. Dus laten we maar eerlijk zijn. We zullen na het proeven van de wijn nog een proefnotitie schrijven en plaatsen.

Wij gaan overigens al deze wijnen proeven vanavond. Jaloers? Snap ik. Tot in het nieuwe jaar en geniet van elkaar en de wijnen vanavond en met mate. Dat doen wij ook (soms).  

Bubbels

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.