Languedoc-Roussillon krijgt eigen wijnglas

Wijnglas Languedoc-Roussillon

Pays d’Oc IGP presenteert Languedoc-Roussillon wijnglas

Elegant, lang en slank met een onweerstaanbare charme

Na de Bourgogne, Bordeaux en Moezel presenteert wijnlabel Pays d’Oc IGP, op de valreep van dit jaar, het nieuwe Languedoc-Roussillon wijnglas. Het wijnglas is ontworpen door- en een initiatief van Dominique Laporte, de beste sommelier van Frankrijk, in samenwerking met de drie interprofessionele organisaties binnen de Languedoc-Roussillon. Dit is de eerste keer dat een sommelier het initiatief heeft genomen om een wijnglas voor een regio te ontwerpen.

Het wijnglas

Het uiteindelijke ontwerp kwam tot stand na een lang traject van testen en proeven. Zo werd er in 2013 een wijnproeverij georganiseerd waar zeven verschillende wijnen in elf verschillende wijnglazen zijn geproefd om te onderzoeken wat het wijnglas voor impact op de geur en smaak van de wijn heeft. Hieruit zijn er drie glazen gekozen. Glas producent Schott Zwiesel heeft aan de hand van deze glazen het uiteindelijke wijnglas ontworpen dat alle kenmerken bevat om de kwaliteiten van de wijnen uit de Languedoc-Roussillon nog beter tot hun recht te laten komen.

Het wijnglas heeft een diameter van 90 mm. Dit geeft een groot oppervlak wat nodig is om de rijke en complexe wijnen beter van zuurstof te kunnen voorzien, om zo de smaken nog verder te laten ontwikkelen. Het wijnglas is 211 mm hoog en heeft een slanke look, wat het geschikt maakt voor feestelijke tafels. De vorm van de kelk is modern en elegant, met een ronde maar scherpe curve. Het is ontworpen om de delicate aroma’s vrij spel te geven en de wijn een zekere frisheid mee te geven. Het glas is geschikt voor zowel mousserende wijnen en likeurwijnen als de complexiteit en de grote diversiteit van de aromatische cépages uit de Languedoc–Roussillon, in rood, wit en rosé. Perfect voor Pays d’Oc IGP wijnen.

Over Pays d’Oc IGP
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 2600 bedrijven (privé wijnkelders, coöperaties en wijnhandelaren) en 20.000 wijn producenten. In 2013 werden in Nederland meer dan 36 miljoen flessen verkocht onder dit label. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 23% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com.

– persbericht –

Languedoc-Roussillon heeft nu ook een eigen wijnglas

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.