Lady Gaga en wijn…?

lady gaga wijn“Mam, Lady Gaga houdt ook van wijn!”, riep dochterlief van 9 gisteren. “Is dat niet wat voor een stukje?” Lady Gaga en wijn…?

Lady Gaga, haar muziek schalt hier met grote regelmaat door het huis. Soms tegelijkertijd afkomstig van twee verschillende radio’s (want ook dochter nummer 2 van 6 heeft het graag opstaan), levert dat een bizarre mix op. Maar goed, Lady Gaga houdt dus van wijn. Maar wijn is een breed begrip en houden van ook dus wat heeft de artistieke Lady Gaga dan met wijn? Eigenlijk kan ik er me niet zo heel veel bij voorstellen, maar goed laten we er maar eens induiken 🙂

Lady Gaga en wijn…

Even googlen op Lady Gaga en wijn levert gelijk al op dat Lady Gaga verwikkeld is in een rechtszaak met haar voormalige persoonlijke assistent Jennifer O’Neill en dat deze assistent vorige week voor de rechtbank een boekje open deed over de wensen en eisen van Diva Gaga.

Zo werd duidelijk dat de Italiaans-Amerikaanse zangeres graag twee goede flessen witte wijn, bij voorkeur Chardonnay en een rode kwaliteitswijn backstage heeft staan. De rode wijn het liefst van de druiven Shiraz, Grenache, Malbec en Cabernet Sauvignon. Niks mis mee..

There’s no business, like wine-business

Maar de passie van Lady Gaga gaat verder, kom ik achter. Want Lady Gaga is vorig jaar samen met haar vriendje Taylor Kinney (speelde in The Vampire Dairies) gesignaleerd in de Sonoma County, één van de belangrijkst wijndistricten in Californië en daarover valt  in de Sun te lezen dat Lady Gaga een wijngaard als zakelijke investering ziet én als iets waar ze met Taylor Kinney mee aan de slag kan gaan als haar popcarriére ten einde is.

Als Lady Gaga zou besluiten om haar eigen wijn te gaan maken, dan zou ze in de voetsporen treden van andere vrouwelijke beroemdheden als Drew Barrymore, die doorbrak met haar rol in E.T en ook speelde in ‘Charlie’s Angels’, ‘50 First Dates’ en ‘Never been kissed’ en in de voetsporen van Fergie, zangeres van de Black Eyed Peas.

gaga wijnGaga-Wijn

Mocht Lady Gaga ooit besluiten om haar eigen wijn te gaan produceren dan zal ze de naam Gaga niet kunnen gebruiken, want Gaga-wijnen worden er al verkocht. De Gaga Blanc – gemaakt van de sauvignong blanc,  chardonnay en voignier – de Gaga Rouge (zinfandel) en de Gaga Rose (pinot noir, malbec en merlot). Lady Gaga zelf heeft niks te maken met deze wijnen. Ze zijn afkomstig van de Gaga Winery (Santa Rosa, Sonoma), die in 2010 is opgericht met de steun van voormalig eigenaar Kendall-Jackson Winery.

Nooit te oud om te leren…

Ik had niet veel verwacht van de combinatie Lady Gaga en wijn, maar niks blijkt minder waar. Lady Gaga is wel degelijk een wijnliefhebber (vooral rood, las ik ergens) en heeft plannen om ooit zelf wijn te gaan maken. Ben wel benieuwd overigens wat dat voor etiketten en namen op gaat leveren…  Namen als Eh Eh (There’s Nothing Else I Can Chardonnay) en Lady Cava?

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.