Koningswijn, een mooie Riesling voor de nieuwe koning

Koningswijn Kroning Nog even en dan hebben we sinds tijden in Nederland weer een koning en moeten we afscheid nemen van Koningin Beatrix. Reden voor Weingut Hans Wirsching om, voor de kroning van Willem-Alexander en Maxima, een mooie Riesling te bottelen waarmee we in Nederland op het nieuwe koningspaar kunnen klinken.

Koningswijn

Weingut Hans Wirsching is gelegen in Iphofen in het wijnbouwgebied Franken. De Franken staat onder meer bekend om zijn pittige Rieslings en zachte Silvaners.

De koningswijn, die in Nederland Königswein zal heten, is een Riesling die gemaakt wordt van druiven van oude wijnranken uit de beste gelegen wijngaarden in Iphofen, Julius-Echter-Berg en Kronsberg.

De koningswijn werd tijdens ProWein, een grote internationale wijnbeurs ProWein die eind maart werd gehouden in Düsseldorf, gepresenteerd en zal tijdens de Libelle Zomerweek (13 – 19 mei) in Almere bij de stand van het “Informatiebureau voor Duitse Wijn“ ook nog een keer gepresenteerd worden.

Etiket Koningswijn

Het etiket van de Koningswijn zal ontworpen worden door de Haagse kunstenares Helene van ´t Hoen. “Het is een fantastische uitdaging en een grote eer voor mij dat ik dit etiket mag ontwerpen‘‘, zegt ze daarover tegenover de Nederlandse pers.

Voorbereiding Kroningsdag

De voorbereidingen voor de Kroningsdag zijn al in volle gang. Zo is er dagelijks op Radio 2 driemaal daags een Oranjejournaal te beluisteren, waarin Frits Spits bericht over de feestelijkheden rondom de troonswisseling op 30 april.

Wie niet naar Amsterdam kan of wil om de kroning mee te maken, hoeft niets te missen, want de NOS heeft een marathonuitzending van 14 uur gepland voor die dag. Het programma Inhuldiging koning Willem-Alexander begint om 9.00 uur ’s ochtends en gaat waarschijnlijk tot ’s avonds 23.00 uur door. Het tekenen van de Akte van Abicatie door Beatrix, een balkonscene met de toespraken van de nieuwe koning Willem-Alexander en prinses Beatrix, feestelijkheden in de rest van het land, de rondvaart van Willem-Alexander en Maxima over het IJ, het zingen van het koningslied in de Ahoy, het Oranjebal op het Museumplein, alles komt voorbij.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.