Het wijn-incident – KLM stewardessen blijven ontslagen

KLM en het wijn - incidentWe schreven er al eerder over hier op Wijnbloggers, over de twee stewardessen die door de KLM werden ontslagen omdat zij voor hun dienst, een avondvlucht van Johannesburg naar Amsterdam, tijdens de lunch een wijntje hadden gedronken. Deze stewardessen werden door de KLM ontslagen en stapten naar de rechter. Gisteren deed de kantonrechter in Haarlem uitspraak in de herzieningszaak.

Uitspraak wijn-incident

Maandag 14 januari diende de herzieninigszaak voor de Haarlemse kantonrechter en gisteren deelde de kantonrechter mede dat de rechtszaak niet heropende wordt en de twee stewardessen blijven dus ontslagen.

De kantonrechter bepaalde gisteren dat de KLM, tijdens de rechtszaak van juni 2011, geen feiten heeft achtergehouden. En als er al feiten waren achtergehouden, dat dit eerder door de stewardessen is gebeurd dan door de KLM. Eén van de stewardessen kwam tijdens de rechtszaak van 14 januari 2013 pas met de verklaring dat zij voor de vlucht bij de gezagvoerder had aangegeven te twijfelen over het tijdstip waarop ze gedronken had. Het is KLM personeel namelijk verboden om binnen tien uur voor aanvang van een dienst alcohol te drinken.

“Ik bood nog een alcoholtest aan, maar dat wilde de gezagvoerder niet. Hij vond ons fit genoeg. Met zoveel niet-werkende cabineleden kon hij pas de volgende dag weg.’’, verklaarde de stewardess voor de rechtbank op 14 januari. Als de stewardessen inderdaad binnen 10 uur alcohol gedronken zouden hebben, dan zou de vlucht moeten worden uitgesteld en leidde tot uren vertraging.

Dit verhaal was bij KLM, tot vorige maand, niet bekend en heeft dus niets verzwegen. De kantonrechter handhaaft dan ook het ontslag van de 54-jarige stewardess en haar 49-jarige collega. Het feit dat de twee stewardessen 10 uur voor hun vlucht een glaasje wijn hadden gedronken, dit niet hadden toegegeven toen de gezagvoerder er naar vroeg en pas tijdens de vlucht twijfels uitten over het tijdstip van het wijntje, was voor de rechter genoeg reden om het ontslag te handhaven en KLM in het gelijk te stellen.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.