KLM en het Wijn-incident (wordt vervolgd)

KLM en het wijn-incidentDacht onze vliegende trots de KLM van het Wijn-incident af te zijn, komt de Vakbond er weer mee op de proppen en wordt er een herziening ingediend bij de rechtbank. Volgens de VNC (vakbond van Cabinepersoneel) heerst er een sfeer van angst onder het cabinepersoneel, wat te maken heeft met het wijn-incident. Het personeel zou in angst werken en bang zijn om fouten te maken. De vakbond grijpt dit weer aan om in deze moeilijke tijden (schrappen van banen bij de KLM) een gezellig sfeertje te creëren. Volgens de vakbond is er zelfs een vertrouwensbreuk tussen KLM en het cabinepersoneel. En dat allemaal vanwege een wijntje. Je vraagt je toch af wat het wijn slobberende cabinepersoneel nou echt wil bereiken.

Wijn-incident

Het wijn-incident van de afgelopen zomer, waarbij twee stewardessen na het nuttigen van een drankje (een glaasje wijn bij de lunch) op de middag vóór een nachtvlucht (Johannesburg naar Amsterdam) werden ontslagen, kan toch geen reden zijn voor de vertrouwensbreuk. Uit vertrouwelijke bronnen was immers gebleken dat het een collega van de dames was die de dames rapporteerden aan de leidinggevende. Lekker collegiaal.

De KLM als werkgever kon niet anders doen dan de regels volgen en de dames ontslaan. Het is KLM personeel namelijk verboden om binnen tien uur voor aanvang van de dienst alcohol te drinken. Uiteraard is ontslag wel een heel fors middel om te gebruiken en kun je je voorstellen dat er nog andere opties zouden zijn geweest om de dames te straffen. De beide stewardessen waren al 20 jaar in dienst bij de KLM en gaven allebei leiding aan het vliegtuigpersoneel.

De twee stewardessen zijn na de uitspraak weer in actie gekomen en op 14 januari wordt hun herzieningsverzoek behandeld bij de rechtbank in Haarlem. Wellicht moeten we een actie starten met als slogan: Wijntje op? Laat je door de KLM er-uit-vliegen! Of wellicht dachten de dames stewardessen wel dat witte wijn je vleugels geeft.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.