Negen wijnbedrijven ontvangen keurmerk Wijnhandelaar

Keurmerk KVNW - Register-WijnhandelaarVorige week donderdag 31 oktober ontvingen negen wijnbedrijven het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar. Deze negen bedrijven ontvingen uit de handen van de voorzitter van de KVNW, de heer P.F.L. van Houtert hun keurmerk met het bijbehorende certificaat tijdens de Algemene Ledenvergadering te Arnhem. De bedrijven zijn afgelopen maanden door Det Norske Veritas Bureau Assurance (DNVBA) getoetst op een aantal strenge eisen. In totaal mogen 25 wijnbedrijven dit vernieuwde keurmerk voeren.  Van Houtert: “Dat is een prachtig resultaat voor elk van deze bedrijven. Groot of klein, in alle gevallen is het een prestatie!”

Keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar

Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar bestaat al sinds 2001 maar is afgelopen jaar grondig geactualiseerd. Het keurmerk biedt individuele wijnhandelaren de kans zich te onderscheiden en heeft tegelijkertijd een positief effect op de gehele wijnbranche. Sinds de actualisatie kent het keurmerk enkele voorwaarden met een meer specifiek MVO-karakter.

Van Houtert: “De KVNW helpt ondernemers in de wijnsector vorm te geven aan kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar vormt daarbij de basis”.

Het mogen voeren van het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar betekent dat het wijnbedrijf voldoet aan een aantal omschreven kwalitatieve voorwaarden met betrekking tot de bedrijfsvoering, zoals kwaliteit van aangekochte en geleverde wijnen, transport, milieu, inkoopvoorwaarden en voedselveiligheid. Deze voorwaarden zijn in de eerste plaats gebaseerd op kwaliteitsnormen als HACCP, BRC, IFS en ISO 9001/22000.

De negen bedrijven die het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar hebben ontvangen, zijn:

– persbericht –

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.