Keuringsdienst van Waarde en wijnfraude

Keuringsdienst van Waarde en wijnfraudeWij van Wijnbloggers zijn deze week in de wereld van de list en bedrog binnen de wijnindustrie gedoken. Wijnfraude is niet alleen van nu, maar van alle tijden. Gesjoemel met wijn gaat al heel erg lang terug en schandalen met wijn zijn er altijd geweest. Maar hoe zit dat nu in Nederland? Wordt er hier ook gesjoemeld met wijn? Zoekend naar informatie hierover, ontdekten we eigenlijk niks. Of nou ja niks… De Keuringsdienst van Waarde heeft er een reeks van uitzendingen over gemaakt. En ook al zijn het uitzendingen van 2011, wij hebben ze met heel veel plezier bekeken en zijn de uitzendingen zeer zeker de moeite waard als je meer weer weten over hoe je opgelicht kan worden met wijn….

Aflevering 1: Keuringsdienst van Waarde over Wijnfraude

In deze eerste aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over Wijn en wijnfraude gaat de Keuringsdienst van Waarde in op een anonieme tip van een kijker die aan de Keuringsdienst schrijft tijdens een rondleiding bij de Nuon gehoord te hebben dat er gedestilleerd water door de Nuon verkocht wordt om dit met druivensap te mengen tot wijn. Natuurlijk laat je zo’n tip niet liggen en al zeker de Keuringsdienst van Waarde niet dus het team gaat op onderzoek uit. In deze aflevering start de zoektocht naar wijnfraude in Nederland. Via een transportbedrijf, bottelaars, waterhandelaars en mostproducenten proberen ze uit te zoeken of het waar is dat er in Nederland van water en druivensap wijn wordt gemaakt.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Aflevering 2: Keuringsdienst van Waarde over Wijnfraude

In de bovenstaande, eerste aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over Wijnfraude zien we het begin van de zoektocht naar duidelijkheid over Wijnfraude in Nederland en of het waar is dat er in Nederland most wordt aangelengd met water om vervolgens te worden verkocht als wijn. In deze tweede aflevering gaat de zoektocht verder, want echt veel antwoorden krijgt het team niet en het onderzoek lijkt vast te lopen of toch niet…..

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.