Keuringsdienst van Waarde en wijnfraude (2)

Keuringsdienst van Waarde en wijnfraudeGisteren kon je hier op Wijnbloggers de eerste en tweede uitzending van de Keuringsdienst van Waarde (uit 2011) zien over wijn in het kader van onze serie Wijn & Fraude, waarin wij duiken in de wereld van list en bedrog binnen de wijnindustrie. (Voor zover dat mogelijk is 😉 ).

De reden dat de Keuringsdienst van Waarde op zoek gaat naar wijnfraude in Nederland is een anonieme tip van een kijker die zegt dat er van most en gedestilleerd water wijn wordt gemaakt in Nederland. Reden voor de Keuringsdienst om te kijken of er in Nederland gesjoemeld wordt met wijn.

Aflevering 3: Keuringsdienst van Waarde over wijnfraude

Stuitte het team in de eerste en tweede aflevering nog op weerstand om te praten over gesjoemel met wijn, in deze derde aflevering zijn twee Belgische wijnboeren wel bereid er iets over te zeggen en het bestaan ervan te erkennen. Hoe en wat het precies zit, weten deze twee ook niet, maar het bestaat. Ook komt in deze aflevering Ronald de Groot (Perswijn) aan het bod en hij gelooft niet dat er op deze wijze in Nederland gesjoemeld wordt en gaat het team naar Groningen om verschillende supermarktwijnen te laten testen op ‘echtheid’. Wederom een erg leuke uitzending!

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Aflevering 4: Keuringsdienst van Waarde over wijnfraude

Eindelijk… de ontknoping komt er aan! De laatste aflevering van de zoektocht van de Keuringsdienst van Waarde naar wijnfraude in Nederland…

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.