Kerstcadeau tip: Taittinger Nocturne City Lights

nocturne city lights

Taittinger Nocturne Sec City Lights

Soms heb je van die flessen die je eigenlijk niet open wil maken omdat ze zo mooi zijn. Dit is zo’n fles. De feestelijke fonkelende verpakking doet het wijnliefhebbende hart toch zeker wel sneller laten kloppen. Dit wil je toch gewoon onder de boom hebben liggen? Het ideale kerstgeschenk. Ik heb al een glas mogen proeven en de champagne is ook nog eens heerlijk. Een mooie zachte Champagne. Hier van zou ik wel wat meer lusten, terwijl ik vaak bij Champagne na een enkel glas al genoeg heb. Ja ik hou ervan. Wil je meer weten? Lees dan even onderstaand stukje.

Algemene omschrijving

Taittinger Nocturne is een uitzonderlijke sec champagne. Hij is gemaakt van de Chardonnay (40%), Pinot Noir en Pinot Meunier. De uiteindelijke blend bestaat uit perfect gerijpte druiven van meer dan 35 “crus” uit verschillende oogstjaren. Men laat de wijn gedurende 4 jaar op gist ouderen in de kelders van Taittinger. Vervolgens wordt er een dosering van 17,5 gram rietsuiker per liter toegevoegd. Deze dosering gecombineerd met de perfecte kwaliteit en rijpheid van deze wijn geven hem een uitzonderlijk krachtige body met een strelende zachtheid. Door het lichte zoetje is het een uitermate toegankelijke champagne geliefd bij een breed publiek. Uitermate geschikt als “after diner” champagne of om in de late avonduren van te genieten. Taittinger Nocturne heeft een lichtgele kleur met zachte flonkeringen. De belletjes vormen een tere ketting van fijne mousse. De neus is subtiel en fris en doet denken aan de heerlijke geuren van witte bloesem en rijp fruit met hinten van gele perzik en gedroogde abrikozen. De eerste indruk van de smaak is zacht en heel fris. Geuren die doen denken aan rozijnen en fruit in siroop voeren de boventoon. De afdronk is lang en zacht met een aangenaam geurig zoetje. Al met al een rijpe, volle krachtige wijn van een intense zachtheid, tederheid en passie. Nocturne, de verfijnde champagne voor een succesvolle avond! (Bron: Perfectewijn.nl)

Smaakomschrijving

Taittinger Nocturne heeft een lichtgele kleur met zachte flonkeringen. De belletjes vormen een tere ketting van fijne mousse. De neus is subtiel en fris en doet denken aan de heerlijke geuren van witte bloesem en rijp fruit met hinten van gele perzik en gedroogde abrikozen. De eerste indruk van de smaak is zacht en fris. Geuren die doen denken aan rozijnen en fruit in siroop voeren de boventoon. De afdronk is lang en zacht met een aangenaam geurig zoetje. Al met al een rijpe, volle krachtige wijn van een intense zachtheid, tederheid en passie. (Bron: Perfectewijn.nl)

Bij deze allemaal alvast een geweldige Kerstmis toegewenst namens Wijnbloggers! Dat er mooie wijnen gedronken mogen worden.

kerstmis2008

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.