Just Talking Wine Februari 2015

Aaldering Vineyards & Wines komt deze maand met een leuke nieuwsbrief die ik jullie uiteraard niet wil ontnemen. Dus bij deze de nieuwsbrief met leuke informatie en weetjes. Enjoy!
 

Momenteel bevinden wij ons halverwege de oogst die dit jaar begon op 22 januari 2015. Dat is 3 weken eerder dan de oogst van 2014, wat betekent dat het mooi zonnig is geweest in de Kaap! In de vroege ochtend werden de eerste druiven met de hand geplukt van onze Pinotage wijnstokken, de eerste opbrengst was bestemd voor de Aaldering Pinotage Rosé, een uitzonderlijk glas rosé vanwege haar gedeeltelijke fermentatie in houten vaten. We hebben maandenlang naar deze eerste dag uitgekeken, je kon de opwinding in de wijngaarden voelen! Ons vaste team druivenplukkers was uitgelaten en ook onze collega’s in de wijnkelder waren klaar voor de grote dag om de eerste druiven te ontvangen.

De kwaliteit van het fruit was uitmuntend en het oogstjaar 2015 ziet er veelbelovend uit! In de maanden voor de oogst is er hard gewerkt in de wijngaarden, waar het echte wijnmaken begint. Er is gekeken naar de bodemgesteldheid om deze nog beter in conditie te brengen en zodoende wijnen van de hoogste kwaliteit te maken. Het irrigatiesysteem is onder de loep genomen en er zijn sondes geïnstalleerd om het watergehalte in onze Hutton en Clovelly bodemtypes te meten. Dit geeft ons de mogelijkheid om alleen te irrigeren als het echt nodig is, dit waarborgt de kwaliteit en de aantrekkelijke smaken waar wij ons op concentreren in de wijnen.

Een tweede instrument dat nieuw is toegepast in de wijngaarden is een ‘drukbom’, hiermee meet men de zogenoemde ‘waterstress’ van de wijngaarden. Ook de nieuwste technieken hebben wij omarmd. Middels satellietbeelden genomen door drones, worden de effecten van de wisselende klimatologische omstandigheden op onze wijngaarden in kaart gebracht.

Wij zijn nu optimaal uitgerust om beslissingen te nemen die rechtstreeks van invloed zijn op de kwaliteit van onze wijnen. Het ultieme doel is dat we de lat hoger en hoger blijven leggen met iedere jaargang en onze trouwe Aaldering wijnliefhebbers nog betere wijnen kunnen leveren om van te genieten!

 
Culinaire kunst & Aaldering wijnen in het Rijks in Amsterdam

Na de indrukwekkende renovatie van het Rijksmuseum in Amsterdam, voegen zij een nieuwe dimensie toe aan hun buitengewone kunstcollectie. Een uitstekend restaurant dat luistert naar de naam Rijks waar top chef Joris Bijdendijk voor de culinaire kunsten tekent.
Vanwege het internationale karakter van het Museum wordt er regelmatig gewerkt met wereldberoemde chef-koks. Recentelijk was het Afrika’s beste vrouwelijke chef-kok Margot Janse van Le Quartier Français (San Pellegrino Top 100), die honderden gasten verraste met haar interactieve interpretatie van een van de topstukken uit het museum, Johannes Vermeer’s “Melkmeisje” en andere zowel prachtige als verrukkelijke culinaire creaties met een fusion van Zuid-Afrikaanse en Nederlandse ingrediënten.
Bijzondere aandacht ging ook naar bijpassende wijnen gemaakt van dezelfde topkwaliteit. Het Rijks selecteerde onze Aaldering Estate Lady M 2014​ en dit zorgde voor blije gezichten op zowel het gezicht van Margot als wel Fons, tijdens een heerlijke lunch in het Rijks.
    
Las Vegas top gastronomie ontdekt Zuid-Afrikaanse wijnen

Het beroemde Bellagio Hotel in Las Vegas huist diverse imposante restaurants, zoals ‘Le Cirque’ (AAA Five Diamond Award). Sommelier Robert Brzostowskivan Le Cirque bezocht het Aaldering Estate om persoonlijk te ervaren wat er allemaal gebeurt, van wijnstok tot fles, om de Aaldering wijnen te creëren. Wij waren erg blij met het bezoek van over de Atlantische Oceaan, waar de exclusieve wijnen uit Zuid-Afrika aan populariteit beginnen te winnen. Zuid-Afrika wordt beschouwd als de onontdekte parel onder de nieuwe wereldwijnen.
Robert Brzostowskizijn favoriet is onze Aaldering Cabernet Sauvignon – Merlot.
Luxury Breakfast – Sunny Side up please!
De Kaapse zomer is er weer een met stralend weer. Ultiem voor onze luxury lodges gasten om buiten op het terras te ontbijten waar wij de tafel gedekt hebben staan. Onder de heldere stralen van de ochtendzon en met uitzicht op de dam en de vallei met wijngaarden is het goed toeven.
Lodge Manager William zorgt er persoonlijk voor dat het ontbijt wordt geserveerd met een eitje (of twee) precies waar u van houdt. De temperaturen blijven de komende maanden nog heerlijk aangenaam, dus zorg ervoor dat u nog eens naar de Kaap komt voor een heerlijk ontbijt op ons zonnige terras dit seizoen. Wij verheugen ons al op uw komst!

-Nieuwsbrief-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.