Just a Box wenst je een fijne jaarwisseling en een sprankelend 2017!

Niets hoort zo bij Oud en Nieuw als oliebollen, vuurwerk (kijken) en champagne. We vieren dat we het oude achter ons laten en we proosten op het nieuwe.

Vuurwerk komt van oorsprong uit China. De Chinezen vrolijkten graag religieuze feesten op met vuurwerk en het schijnt ook kwade geesten te verdrijven. Hoe meer herrie en licht, hoe kleiner de kans dat de kwade geesten mee het nieuwe jaar intrekken.

Toen vuurwerk uiteindelijk ook in Europa terechtkwam, was de adel er dol op. Het schijnt dat er aan het Hof van Versailles heel wat geknald werd. En ongetwijfeld niet alleen vuurwerk, ook kurken van champagneflessen zullen er met regelmaat geknald hebben. Maar wie denkt dat champagne zijn oorsprong vindt in Frankrijk, komt bedrogen uit. De Engelsen waren namelijk de eersten die sprankelende champagnewijn maakten, al in 1676. Tegenwoordig mag champagne alleen zo heten wanneer het uit de Champagnestreek komt in Frankrijk.

justabox-magnumdoos-vintage, jaarwisselingIn Nederland worden per jaar zo’n 2,5 miljoen flessen champagne verkocht. Daarvan wordt 75 procent geopend in de laatste week van het jaar – vooral met Oud en Nieuw.  En wat is nu leuker dat je relaties of je vrienden een heerlijke champagne geven in een mooie design verpakking? Niet in zo’n standaard slijterijverpakking, maar in een nieuw concept: de mooie ontwerpen van Just a Box. Verpakkingen die je graag bewaart, vanwege de stijlvolle vormgeving. Champagne komt overigens ook in magnumflessen – 1,5 liter. Prima om met een groep vrienden open te trekken! Ook daar heeft Just a Box de juiste verpakking voor.

Onverhoopt toch een fles niet opengemaakt? Geen probleem! Dan ga je op 28 januari gewoon in de herkansing bij het Chinees Nieuwjaar, als het jaar van de Haan begint. Zonder oliebollen, maar wel weer met heel veel vuurwerk!

Just a Box wenst je een fijne jaarwisseling en een sprankelend 2017!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.