Jorn Hendrikx

Jorn Hendrikx schrijft op Wijnbloggers over wijnen uit het Verre OostenIn het kort, mijn naam is Jorn Hendrikx, geboren 20 maart 1978 in het Bourgondische Limburg te Eijsden. Ik ben een horeca vakman, hotel professional, avonturier, levensgenieter en verslaafd aan Azië. Toen mij gevraagd werd te schrijven voor wijnbloggers.nl, dacht ik er dus ook meteen aan dat dit een uitstekende kans zou zijn mijn kennis van Aziatische wijnen met u te delen. Er wordt immers niet zoveel geschreven over deze nieuwe jonge, maar uitstekende wijnen van het Verre Oosten.

Graag wil ik u dan ook meenemen op een Aziatisch avontuur waar u tussen de noodles, de sweet and sour en de rode pepers verbazingwekkend lekkere en interessante wijnen tegenkomt. Azië is in opkomst. In België liggen de Chinese wijnen reeds in de supermarkt, maar vergeet u ook niet Cambodja, Vietnam, Indonesië en Thailand, waar de economie booming is, er een soort van gouden eeuw op komst is en waar wijnen, voor het eerst, voor een groot deel van de bevolking toegankelijk is. Wijn is HOT in Azië!

De romantiek van de Aziatische wijn is verbluffend. Er is geen werelddeel waar zoveel kruiden en specerijen gebruikt worden, dus dit belooft een prachtige toekomst, vol met passie, smaak en lef. Het zou mij dan ook niet verbazen dat over enkele jaren de Aziatische wijnen de standaard zijn, want zoals een oud Chinees gezegde zegt: “ Preserve the old, but know the new “ and “ new “ komt eraan!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.