Jérémy Desbraux uit Zwitserland wint de Prix Culinaire ‘Le Taittinger’ International

taittinger prix

Zinderende finale tussen zeven chefs in Parijs

Amsterdam, 24 november 2015 – Gisteravond werd in het Cercle de l’Union Interalliée in Parijs bekend gemaakt dat Jérémy Desbraux van Restaurant de l’Hôtel de Ville uit Zwitserland de winnaar is van de 49e editie van de Prix Culinaire Le Taittinger International. De winnaar werd bekend gemaakt doorPierre-Emmanuel Taittinger, president van het gelijknamige Champagnehuis. De prestigieuze kookwedstrijd werd dit jaar georganiseerd bij FERRANDI, l’école française de gastronomie, in de Franse hoofdstad. Ook tijdens deze editie was de jury opnieuw onder de indruk van het hoge niveau van de chefs. Keng Vichianrat van La Rive* vertegenwoordigde Nederland tijdens de internationale finale. Hij haalde net geen podiumplaats en eindigde op de gedeelde vierde plek.

“Nadat bekend was dat ik Nederland zou vertegenwoordigen tijdens de internationale finale ben ik direct gestart om veel te trainen met verschillende ingrediënten. Ik had mijn zenuwen redelijk onder controle dacht ik, maar toch kreeg ik geen hap door mijn keel ’s ochtends. Ik ben zelf tevreden over mijn prestatie vandaag en kijk er dan ook met een goed gevoel op terug. Ik was heel blij dat we met lamsrug moesten werken, hier had ik veel mee getraind. In mijn gerecht heb ik met diverse smaken gespeeld en zo een mooi smakenpalet gepresenteerd. Het dessert vond ik erg lastig, maar iedereen maakt foutjes tijdens de wedstrijd, dus daar moet je niet te lang stil bij blijven staan. Het was een prachtige ervaring om aan deze wedstrijd mee te mogen doen”, aldus Vichianrat.

Benelux finale

De Benelux finale vond op 12 oktober jl. plaats en werd ook dit jaar georganiseerd in samenwerking met Oud Reuchlin & Boelen, inmiddels al 35 jaar trotse importeur van Champagne Taittinger. In totaal deden er drie Nederlandse en twee Belgische chef-koks mee aan deze voorronde. Keng Vichianrat nam het in deze finale op tegen Joris Gerrits van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden en Sander van Zandvliet van restaurant Valuas* in Venlo. Nicholas Tsiknakos van Hotel Manos werd gekozen als Belgische winnaar.

Over Prix Culinaire ‘Le Taittinger’

Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Tijdens deze editie organiseerde zes landen ieder hun eigen voorronde. Groot-Brittannië nam dit jaar voor het eerst deel aan de competitie. De nationale finale stond daar onder leiding van de bekende BBC presentator en chef van Le Gavroche** Michel Roux Jr. Na de nationale finales streden de winnaars in Parijs om de internationale titel.

Over Taittinger

Taittinger is één van de weinige familiebedrijven in de Champagne, geleid door Pierre-Emmanuel Taittinger. Het inmiddels wereldberoemde huis werd opgericht in 1734 door Jacques Fourneaux. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan bijna 300 hectare eigen wijngaarden gelegen op de beste locaties. De meest verkochte champagne van Taittinger is de Brut Réserve, een Champagne met een subtiele, lichte smaak, op basis van 60% pinot-druiven en 40% chardonnay. Behalve de Brut Réserve, Demi-Sec en Brut met jaartal (Millésimé), voert Taittinger een voortreffelijke Prestige Rosé, de after dinner champagne Nocturne Sec, de single vineyard Les Folies de la Marquetterie en ook de bijzondere Prélude, een Brut op basis van druiven met een klassering van 100% op de schaal van de Crus. Vlaggenschip is de Cuvée Prestige ‘Comtes de Champagne’, verkocht als Blanc de Blancs en Rosé.

Over Oud Reuchlin & Boelen

Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.