Jean van Bommel

Jean van BommelNaam: Jean van Bommel
Waar werk je: pre-pensioen (voorheen, bloemist en bloemenexport en de laatste 8 jaar Operational manager bij een groot handelshuis)

Jean, uit welk wijnjaar kom je? 1950

En wat heb je met wijn?
Wat heb je met wijn? Dat is een lastige vraag; toen ik in 1970 voor de eerste keer in Frankrijk kwam en de uitgestrekte wijnvelden zag, werd ik gevangen door de enorme hoeveelheden hectoliters die verkocht werden en mijn vraag was aan wie. En nu ik al meer dan 40 jaar in Frankrijk ben, weet ik dat ik er mede aan schuldig aan ben aan deze enorme wijnconsumptie! Het intrigeerde me en heb mezelf wijn leren drinken, eerst zoete witte wijn, maar langzamerhand overgeschakeld naar rood wat nu mijn favoriet is.

Hoe ben je de wijn wereld ingerold?
Ik schreef vroeger al gedichtjes en wilde ooit graag een boek schrijven over mijn “onstuimig” leven. Sinds maart 2013 schrijf ik wekelijks een weblog en voldoe voor mezelf in de behoefte om mijn gedachte op papier te zetten. Ik heb veel contact met de internationale wijnwereld, inkopers, sommeliers, domeinen en internationale wijn tijdschriften en leer daar veel van!
Ik probeer alles in een breder perspectief te bekijken, zodat er een plaatje onstaat waardoor je meer inzicht krijg in de wereld van de wijn! Daarnaast ben ik een verwoed helixophile (verzamelaar van kurkentrekkers(tire bouchons).

Welk type wijn (rood, wit of rosé) heeft je voorkeur?
Rood, maar sommige witte wijn is ook niet te versmaden

Wat is je favoriete wijnland?
Uiteraard Frankrijk, maar de streek onder Barcelona (Pinédes) is ook één van mijn favourite wijnstreken en de Rioja natuurlijk!

Welke streek?
Bourgogne

Wat is de lekkerste wijn die je ooit gedronken hebt?
Savigny les Beaune 2003

En wat is de meest bijzondere wijn die je ooit gedronken hebt?
Chassange Montrachet 2004

Wat is je favoriete wijn/spijs combi?
Eigenlijk te veel om op te noemen, maar een witte Beaujolais village met asperges is als een droom!

Heb je een leuke wijntip?
Ik vind dat Cotè Challonais te weinig onder de aandacht is. Promotie van deze wijnstreek zou wenselijk zijn.

Waar ga je over bloggen?
Wine what else?

Ben je ook online te vinden?
Ja, natuurlijk via mijn website Oh…! France, mon amour of via de mail.

De artikelen van Jean van Bommel vind je hier...

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.